VVV ZUNDERT

076-5978590 | VVV Nieuwsbrief

Landgoed de Oude Buisse Heide

Dit landgoed, door Henriette Roland Holst geschonken aan Natuurmonumenten is door Natuurmonumenten opnieuw beleefbaar gemaakt. De panden zijn gerestaureerd en te huur als vakantiewoning of vergaderruimte.

AngoraHoeve
Op landgoed de Oude Buisse Heide ligt het voormalig zomerverblijf van het kunstenaarsechtpaar Henriëtte en Richard Roland Holst, de Angorahoeve. Zij ontvingen hier beroemde schrijvers en politici. In deze rietbedekte witte villa schreef Henriëtte Roland Holst de meeste van haar boeken. In de nabijheid is een wandeling uitgezet langs haar favoriete plekjes. Langs deze wandelroute kunt u enkele van haar gedichten lezen. De Angorahoeve werd gebouwd in 1900 en is gelegen naast de Herenkamer en het atelier van Richard Roland Holst.
De Angorahoeve is te huur als vakantiewoning voor gezelschappen van maximaal 8 personen.

Herenkamer
Dit voormalig jachthuis op de Oude Buisse Heide, was tot 1897 een authentiek Brabants boerderijcafé, La Belgique genaamd. Daarna was het privébezit van de familie Roland Holst. Na haar overlijden (1952) schonk Henriëtte Roland Holst de Heerenkamer aan natuurmonumenten. In de Herenkamer heeft Henriette Roland Holst veel bekende gasten ontvangen zoals de schrijver en dichter Herman Gorter, de kunstenaar Charley Toorop en architect Hendrik Berlage.

 

De Herenkamer is te huur voor b.v.: Verjaardagen, feestelijke bijeenkomsten, bedrijfsuitjes, en vergaderingen.

Atelier
Het Atelier van Roland Holst wordt tegenwoordig als vakantiewoning verhuurd. Het Atelier heeft 2 ruimtes, een noord- en een zuidkamer. De keuken is eenvoudig maar modern. Vier gaspitten, een combi-magnetron, vaatwasser en koelkast. Het aparte toilet is bereikbaar via de centrale hal bij de ingang. De badkamer voorziet in een aparte douche en een wastafel. Het Atelier biedt plaats aan zes personen en is te huur voor een aaneengesloten periode van minimaal 1 week, telkens van vrijdag tot vrijdag.

 

Met een gids van VVV Zundert kunt u een rondleiding krijgen langs deze historisch interessante plaatsen. Voor meer informatie over het landgoed en het huren van de panden gaat u naar:
Landgoed Oude Buisse Heide

Aankomende Evenementen

 1. Rainer Fetting ziet Van Gogh

  20 januari — 10:00 t/m 1 mei — 17:00
 2. Expositie in de Van GoghGalerie

  20 januari — 12:00 t/m 29 januari — 17:00
 3. Ouder- kind workshop, samen vuurtje maken

  12 februari — 11:00 t/m 14:00
 4. Lezing door Ron Dirven in het Gele huis

  19 februari — 15:00 t/m 17:00
 5. Ouder- kind workshop; ezelwandeling met picknick

  2 maart — 11:00 t/m 14:00
 6. Ouder- kind workshop; samen vuurtje maken

  4 maart — 11:00 t/m 14:00
 7. Ouder- kind workshop; ezelwandeling met picknick

  12 maart — 12:00 t/m 13:00
 
Wees de eerste van je vrienden die dit leuk vindt!