Ga naar inhoud

De laatste lampjes worden opgehangen, de koelingen worden gevuld en de glazen worden gepoetst: Millstreet's Foodbar is klaar om open te gaan. Wij mochten alvast een kijkje nemen in deze gloednieuwe 'hotspot' en doen verslag. Lees je mee? 

Voor het verhaal van Millstreet's Foodbar moeten we tweehonderd jaar terug in de tijd, want in het begin van de 18e eeuw verwezenlijkt de Franse Keijzer Napoleon zijn plannen voor de ‘Route Imperiale’; hij legt een rijksweg van Amsterdam naar Parijs. Een onderdeel van deze weg, die dwars door Zundert loopt, wordt op de dag van vandaag de ‘Molenstraat’ genoemd; de hoofdstraat van Zundert.
De oprichters van Millstreet's Foodbar, Pieter van Agtmaal en Philip Nelemans, beten zich vast in dit verhaal en hebben het meegenomen bij het opzetten van de nieuwe ‘hotspot’. En dat zie je zeker terug in de uitstraling: de gouden elementen, de prachtige muurschildering, het kleurrijke interieur, het Spaanse marmer op de bar en zelfs het logo heeft een ‘Napolitaans’ karakter.

Wereldse keuken

Dit luxueuze karakter zie je niet alleen terug in de uitstraling, je proeft het ook letterlijk. Het vierkoppig keukenteam heeft een selectie gemaakt uit verschillende gerechten die refereren naar allerlei windstreken over de hele wereld: van sashimi tot aan gegrilde lamsmerenguez en van loaded fries tot aan oesters. Maar er is wel een gemene deler: de gehele menukaart is gebaseerd op het ‘shared dining-concept’ waarbij je gerechten deelt. En daarbij kun je ook verwachten dat alles door de handen van de kok is gegaan: verser ga je het niet krijgen.
En wie houdt van cocktails kan zijn hart ook ophalen: een heerlijke gin-tonic of een stevige espresso-martini wordt door het personeel met een glimlach voor je bereid. 

Met vallen en opstaan

Als je nu binnenstapt dan kun je je niet voorstellen dat deze ruimte een aantal weken geleden nog grauw en grijs was. Er is hard gewerkt. En dat liep niet altijd zonder slag of stoot: “Er is tijdens het bouwproces asbest ontdekt waardoor we flink wat vertraging opliepen. Dat was niet fijn”. Ook was het een uitdaging om de juiste partijen te vinden: “Leveranciers die door de tariefverhogingen niet hun afspraken konden nakomen hielp niet mee. Maar uiteindelijk heeft dat er wel voor gezorgd dat we overgestapt zijn naar veel Zundertse partijen. Dat is dan wel een mooie bijkomstigheid”, aldus Philip.

Feestelijke opening

Dit weekend zal Millstreets foodbar ‘geruisloos’ haar deuren openen: “We gaan gewoon draaien en we zien wel hoe het loopt. Hopelijk hebben we snel onze draai gevonden”. De feestelijke opening zal pas drie weken later plaatsvinden. Dan wordt er in het bijzijn van alle partners, leveranciers en natuurlijk familieleden en vrienden geproost op hopelijk een stralende toekomst voor Millstreet's Foodbar.

Millstreet's Foodbar is geopend van woensdag en donderdag van 11:00 tot 23:00 uur en van vrijdag t/m zondag van 11:00 tot 00:30 uur. Voor meer informatie bekijk de website.

Fotografie door Sophie Kennes.