Door de veelzijdigheid van de Zundertse Trappist kun je het bier prima toevoegen aan gerechten. Maar ook naast een kaas- of borrelplank smaakt Zundert Trappist heerlijk.Wij geven je wat culinaire tips!
Gemarineerd staartstuk met gepofte puntpaprika's
Ingrediënten:
1 kilo staartstuk, 8 stuks puntpaprika
Marinade:
500 gram bruine mosterd, 350 gram grof zeezout, 60 gram verse gember, 75 gram tamarinde, 75 gram sesamolie, 4 stuks steranijs, 2 tenen knoflook
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een blender en draai ze fijn. Maak het staartstuk schoon en haal het vet eraf. Plaats daarna het vlees in een vacuumzak met de marinade en vraag de slager de zak te vacumeren. Laat 72 uur rusten. Haal het vlees uit de zak en spoel het af. Droog het en snijd het in dunne plakken. Als het vlees klaar is, pof he de puntpaprika’s in de oven op 185 ℃. Als het vel los komt te zitten (na ongeveer een kwartier), dun ontvellen en de zaadlijsten eruit halen. Dep de paprika droog en maak er in een keukenmachine een gladde crême van. Serveer met een mooi glas Zundert Trappist. Smakelijk!
Konijn gestoofd in Zundert Trappist
Ingrediënten:
4 stuks konijnenbout
1 prei
1 winterpeen
1 ui
2 tenen knoflook
3 laurierblaadjes
1 grote eetlepel druivenmostmosterd
2 flesjes Zundert Trappist
zout
peper
Bereiding:
Smeer de bouten in met zout en peper. Braad ze in een grote braadpan aan tot ze goudgeel zijn. Snijd de groente fijn en zet ze aan met de laurierblaadjes. Voeg de mosterd toe. Blus met bier en een kwart liter water. Stoof het geheel in de oven voor anderhalf uur in een oven bij 175℃.
Aan tafel!
Borrelhapjes bij Zundert Trappist
(Zundertse) aardbeien passen perfect bij de volle smaak van Zundert Trappist
- Aardbei met smeerbare geitenkaas, gegarneerd met een blaadje dragon en gewikkeld in een plakje gebakken bacon
- Aardbei gerold in een parmaham met een klein blaadje basilicum
- Aardbei op een plakje mozzarella verpakt in een runderrookvlees, versierd met koriander
- Aardbei met crême fraiche, gemberpoeder en een zaadje komijn
Proost!
Bron: www.zunderttrappist.nl