Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Workshop: Schilderen op Van Goghs geboortegrond

26 april, 2015 — 12:00 t/m 17:30

Je begint de dag met een rondleiding door Zundert, het geboortedorp van Vincent van Gogh, en treedt onder leiding van een gids in de voetsporen van de grote meester. Je bekijkt onder meer het kerkje waar de vader van Van Gogh predikant was en komt het langs het beeld dat Zadkine maakte van Vincent en zijn broer Theo. Vol inspiratie door deze wandeling volg je vervolgens een drie uur durende schilderworkshop onder leiding van beeldend kunstenares Elsbeth Veerman in de achtertuin van Vincent van Gogh (bij slecht weer binnen). Tijdens de workshop wordt ingegaan op de techniek, het kleurgebruik en de manier waarop Van Gogh zijn onderwerpen benaderde. Als thema van de middag dienen het dorp Zundert en de bossen en de Buisse heide eromheen. Deze plekken waren de eerste vertrouwde plekken voor Vincent van Gogh.
Programma
Vanaf 12:00 uur: Ontvangst in museum Van Gogh Huis (op eigen gelegenheid rondkijken)
13:00 uur: Rondleiding met gids door Zundert
14:00 uur: Koffie of thee met gebak
14:30 uur: Start workshop
17:30 uur: Einde workshop
Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar egeene@vangoghhuis.com. Vermeld daarin dat u zich wil aanmelden voor de ‘AVROTROS Van Gogh Workshop’ en geef aan welke datum u wilt komen. U krijgt vervolgens een bevestiging van aanmelding van het Van Gogh Huis en uitleg over de manier waarop u de workshop kunt betalen. Pas als uw betaling binnen is, is de inschrijving compleet.
Het hele programma, inclusief rondleiding en workshop, kost € 25,-. Hierbij inbegrepen is het gebruik van acrylverf, doek, schort en ezels.

Details

Date:
26 april, 2015
Time:
12:00 t/m 17:30

Organizer

Vincent van GoghHuis
Phone:
0765978590
Email:
egeene@vangoghhuis.com
Website:
www.vangoghhuis.com

Venue

Vincent van GoghHuis
Markt 27
Zundert,
+ Google Map