Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Veldtoertocht voor mountainbikers:

28 oktober, 2018 — 10:00

“Veldtoertocht Trappistentrappers”

Op de 4e zondag van oktober organiseert onze veldtoertochtcommissie onze eigen Trappistentrappers veldtoertocht (VTT). Dit evenement is voor iedereen toegankelijk, onze eigen leden mogen gratis deelnemen. Elk jaar mogen wij tussen de 700 en 1500 deelnemers verwelkomen.

Deze toertocht start uiteraard van onze nieuwe thuisbasis: Café van T, Wernhoutseweg 116 in Wernhout.
Er is voldoende auto parkeergelegenheid in de nabijheid van de start locatie, verkeersregelaars zullen deelnemers hier naar toe verwijzen.

Onze VTT kent 3 afstanden, namelijk 27, 47 en 60 kilometer. De 60 km-tocht is vrij uniek onder de West-Brabantse en Belgische Noorder-Kempen tochten. De 47 km en 60 km vallen grotendeels samen, na circa 35 km is er een splitsing waarbij een extra lus van 15 km kan worden gereden.

De route is volledig uitgepijld, op gevaarlijke oversteekplaatsen staan gecertificeerde verkeersregelaars en er is een verzorgingspost onderweg, bij de 55 km is er een extra post. Bij de verzorging kunnen deelnemers wat eten en drinken, tevens is hier materiaal hulp en EHBO aanwezig.

De tocht voert langs verschillende natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Galderse Meren, het Mastbos, Meerse Bergen, De Mosten en de Krochten.
Het parcours is zeer gevarieerd, sinds 2018 gewijzigd wat startlocatie betreft, en is onder nagenoeg alle weersomstandigheden goed berijdbaar met MTB of crossfiets.

Inschrijving: 8.00-10.30

Details

Date:
28 oktober, 2018
Time:
10:00
Website:
http://trappistentrappers.nl/

Organizer

WTC De Trappistentrappers
Phone:
076-596 24 71
Email:
wilwouters@planet.nl

Venue

Noord-Brabant Nederland + Google Map