Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Veiling & symposium Van Gogh artist-in-residence

28 september, 2014

Op zondag 28 september 2014 sluit het Vincent van GoghHuis de tweede cyclus van haar artist-in-residence programma af met een symposium en aansluitende veiling. Kunsthistoricus Rebecca Nelemans blikt terug op de periode februari 2012 t/m juli 2014. Ze gaat in gesprek met de kunstenaars die een maand tot zes weken hebben gewerkt in het gastatelier bij de kosterswoning en zich lieten inspireren door de omgeving waardoor ook Vincent in zijn jeugd is geïnspireerd. Bijzondere projecten in deze periode waren de langdurige samenwerking van Heringa/Van Kalsbeek met Zundertse corso-ontwerpers en het mentorproject van Marc Mulders met zeven jonge talenten. Het symposium vangt aan om 14.00 uur in het CultuurCentrum Zundert, Molenstraat 5.
Aansluitend begint om 16.00 uur de veiling van werken die door de kunstenaars ter beschikking zijn gesteld ten bate van dit project. De werken worden ingezet op circa 65% van hun marktwaarde. Veilingmeester is Chris Vellinga van het Venduehuis der Notarissen in Den Haag.
De werken voor de veiling kunnen in de weken voorafgaand worden bezichtigd in de Van GoghKamer (Vincent van GoghHuis) en op de dag van symposium/veiling in het CultuurCentrum.

2014_VEILING

VanGoghAiR_Veiling_Catalogus_28092014


Details

Date:
28 september, 2014

Organizer

Vincent van GoghHuis
Phone:
0765978590
Email:
vincent@vangoghhuis.com
Website:
www.vangoghhuis.com

Venue

CultuurCentrum Zundert
Molenstraat 5
Zundert,
+ Google Map