Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Veiling en Symposium

3 juli, 2016 — 14:00 t/m 18:00

De kunstenaars die in de periode 2014-2016 deelnamen aan de Van Gogh artist-in-residence project staan ieder één werk af voor een veiling ten bate van dit project.

Download hier de veilingcatalogus

Op zondag 3 juli 2016 sluit het Vincent van GoghHuis de derde cyclus van haar artist-in-residence programma af met en symposium en aansluitende veiling. Kunsthistoricus Rebecca Nelemans blikt terug op de periode mei 2014 t/m april 2016. Ze gaat in gesprek met de kunstenaars die een periode hebben gewerkt in het gastatelier bij de kosterswoning en zich lieten inspireren door de omgeving waardoor ook Vincent in zijn jeugd is geïnspireerd. Bijzonder project in deze periode was de uitwisseling met AIR Antwerpen onder de titel ‘Wrijving van gedachten’.

Het symposium vangt aan om 14.00 uur in het CultuurCentrum Zundert, Molenstraat 5.
Aansluitend begint om 16.00 uur de veiling van werken die door de kunstenaars ter beschikking zijn gesteld ten bate van dit project. Aan het eind worden ook enkele werken geveild van kunstenaars die hebben deelgenomen aan Landkunst op de Buisse Heide – het landgoed van Henriette en Richard Roland Holst. De opbrengst van die werken komt ten gunste van Natuurmonumenten, dat het atelier Roland Holst hiervoor ter beschikking heeft gesteld. De werken voor de veiling kunnen in de weken voorafgaand worden bezichtigd in de Van GoghKamer (Vincent van GoghHuis) en op de dag van symposium/veiling in het CultuurCentrum.
Veilingmeester is Chris Vellinga van het Venduehuis der Notarissen in Den Haag. Van Gogh artist-in-residence wordt mede mogelijk gemaakt door bkkc | provincie Noord-Brabant, met steun van de impuls-geldenregeling en Brabant C.
Start symposium : 14.00 uur
Start veiling : 16.00 uur
Locatie :CultuurCentrum Zundert, Molenstraat 5

Met bijdragen van:
Paul den Hollander, Charlotte Mouwens, Denise Collignon, Willem Weismann, Paola Ruiz Molto, Inas Al-soqi, Wiesje Peels & Steffen Maas, Salvo, Ronny Delrue, Suzanne Scholten, Narouz Moltzer, Jolande van Lith, Jacobien de Rooij, Jacomijn den Engelsen, Nel Aerts, Lieven Segers, Anutosh, Isabella Werkhoven, Couzijn van Leeuwen, Jak Peters, Lieke Snellen, Johan Gelper en Noortje Haegens.

Details

Date:
3 juli, 2016
Time:
14:00 t/m 18:00

Organizer

Vincent van GoghHuis
Phone:
0765978590
Email:
vincent@vangoghhuis.com
Website:
www.vangoghhuis.com

Venue

CultuurCentrum Zundert
Molenstraat 5
Zundert,
+ Google Map