Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

van GoghKamer Expo – Jorn van Leeuwen

6 november, 2016 t/m 20 november, 2016

Het Vincent van GoghHuis presenteert van 6 t/m 20 november 2016 de tentoonstelling ‘WASSENDE MAAN’ van Jorn van Leeuwen. Bij deze tentoonstelling verschijnt het gelijknamige boek, uitgegeven door het Will en Jan van Hoof Fonds, over Van Leeuwens werk van de afgelopen drie jaar. Zijn mentor Marc Mulders schreef het voorwoord.

In de tekeningen, schilderijen en wandkleden van Jorn van Leeuwen (1982) doemen verschillende motieven als akeleien, primula’s, bootjes en schedels van dieren op uit een donkere schemerachtige achtergrond, omgeven door een omlijsting of decoratie van vervormde patronen uit de Arabische cultuur, wortelstelsels en kronkelende planten. De tekeningen zijn opgebouwd uit vele kleine streepjes inkt, de schilderijen laag over laag geschilderd met olieverf, waardoor de omgeving een stofachtige en diepe uitdrukking krijgt en het onderwerp schittert in het (maan)licht.

‘De natuur als een decor om de bloemgestalte te dragen, de Schepping te vieren. In die zin is het werk van Jorn genereus en verwijzen zijn ‘decors’ altijd naar een geheim, en is het sferisch en intiem, als bij een wandeling in het maanlicht’, aldus Marc Mulders.

Openingstijden:
woensdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur

Details

Start:
6 november, 2016
End:
20 november, 2016

Organizer

Vincent van GoghHuis
Phone:
0765978590
Email:
vincent@vangoghhuis.com
Website:
www.vangoghhuis.com

Venue

Van GoghKamer
Markt 27
Zundert,
+ Google Map