Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Van Gogh Live 2017

8 juli, 2017 t/m 9 juli, 2017

In het weekend van 8 & 9 juli organiseert PocoZ (Popcollectief Zundert) voor de negende keer het gratis toegankelijke, zomerse muziekfestival Van Gogh Live. Kom proeven van de Zundertse gezelligheid en live muziek, met op zaterdagavond: blues van Jan de Bruijn, die solo speelt, en bands om op te dansen: van het funky Supermoon en de folkpunk van Drunken Dolly, tot de rockabilly en rock ’n roll van The Spunyboys uit Frankrijk. Vorig jaar was het dikke ambiance met de swingende rockabilly van deze drie Fransen. Ze reizen de hele wereld over en hebben dit jaar weer een ruimte ingepland voor een optreden in Zundert.

Op de zondagmiddag ontdek je ‘Zunderts Fabricaat’ met lokaal en regionaal talent. Zoals de jonge Bredase band The Spvrk, die de voorrondes voor Breda Barst wonnen en spelen op het festival, een exclusieve try-out van de Zundertse ABBA-tribute band Super Troupers en Faith, een piepjonge band die voortkomt uit de PocoZ workshops. Daarnaast zijn er optredens en clinics via Jongerenwerk Zundert.

OVER DE BANDS

Jan de Bruijn
Jan de Bruijn opent op zaterdag 8 juli solo Van Gogh Live 2017. Jan introduceren hoeft in Zundert al lang niet meer… Kom je van buiten en ken je Jan niet? Of hou je gewoon van goeie blues? Of allebei? Check dan zijn videoclip van het bloedeerlijke nummer ‘She Loves A Fool’, van zijn album ‘Bittersweet’ uit 2016. Een sfeervolle opening van het festival. Niet te missen!

Supermoon
Supermoon brengt je ‘Moonstruck Future Funk’, helemaal uit Enschede. “Een dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen.” Een band van vijf instrumentalisten, waarvan drie zingen. Bands als Jon Cleary, Blowbeat, The Meters en Crosby, Stills, Nash & Young zijn de muzikale bodem van deze funky band. Een smeltkroes van verschillende stijlen die zorgen voor een uniek resultaat.

Drunken Dolly
Drunken Dolly maakt “Happy Rocking FolkPunk Party Music”, oftewel: feest gegarandeerd. Als je nog niet aan het dansen was dan zal dat nu ongetwijfeld het geval zijn. Deze Rotterdammers gaan voor drie dingen: muziek, plezier en alcohol. Met invloeden van Dropkick Murphy’s, Flogging Molly en The Pogues kan dat ook niet anders. In 2015 toerden ze langs de grotere steden van Nederland in het rondreizende festival de Popronde en op zaterdag 8 juli gaat er veel bier vloeien op het Van Goghpleintje.

The Spunyboys
We vinden het heel tof dat ze terug komen naar Van Gogh Live: The Spunyboys! De rockabilly band uit Lille reist de hele wereld over en maakte plaats in de agenda voor Zundert. Wie vorig jaar bij het spektakel was, komt vast terug. Wie sprak over spijt, moet gewoon af komen. The Spunyboys sluit zaterdag 8 juli af op het Van Goghplein, de toegang is gratis!

Details

Start:
8 juli, 2017
End:
9 juli, 2017

Organizer

Stichting PocoZ
Email:
info@pocoz.nl / marcelgroove@gmal.com

Venue

Vincent van Goghplein
Zundert, + Google Map