Van der Hoeven 20-20 exposeert in Van GoghHuis

19 augustus — 11:00 t/m 6 september — 17:00

“Het boek over de geschiedenis van Zundert en Wernhout”

Het Vincent van GoghHuis presenteert van 19 augustus t/m 6 september 2020 een expositie over het boek Bijdragen tot de kennis der geschiedenis van Zundert en Wernhout van Henri van der Hoeven. Deze tentoonstelling vindt plaats naar aanleiding van de heruitgave van het standaardwerk over de geschiedenis van Zundert en Wernhout dat honderd jaar geleden werd uitgegeven door Drukkerij Vorsselmans. Ook het eerste exemplaar dat in 1920 werd aangeboden aan Koningin Wilhelmina is als bruikleen van de Koninklijke Verzamelingen Den Haag te zien in het Van GoghHuis. Alle inwoners van de gemeente Zundert, en de voorintekenaars op de heruitgave, krijgen voor deze gelegenheid gratis toegang.

De expositie is samengesteld door Egbert Jorissen en José Buiks. Met Heemkundekring De Drie Heerlijkheden en Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout nam Jorissen het initiatief tot de heruitgave van het boek door Drukkerij Vorsselmans en de activiteiten in dit jubileumjaar Van der Hoeven 20-20. De geplande expositie in maart werd wegens corona uitgesteld, maar is nu drie weken te zien in het Van GoghHuis.

Start:
19 augustus — 11:00