Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Theatergroep Van Zolder

22 maart, 2015 — 15:00

‘Nu ook met vleugels!’

In haar nieuwe programma brengt Theatergroep Van Zolder een ode aan de (bijna) vergeten tekstdichter Guus Vleugel. Scherp, kritisch, hard en vilein was de punt van Vleugels pen en daarnaast, zoals dat meestal het geval is bij een enfant terrible, zeer gevoelig en melancholisch.

Van Zolder heeft zijn beroemdste liedteksten samengebald tot een pakkend programma. Een gevleugelde retourvlucht naar de jaren ’60 en ’70. Een tijd waarin de jonge generatie dacht dat alles anders moest en vond dat alles moest kunnen. Weg met de heilige huisjes en schoppen tegen alles wat ‘burgerlijk’ was!

Guus Vleugel schreef voor Cabaret Lurelei, met als leading lady Jasperina de Jong. Zij bracht zijn teksten met verve ten tonele en maakte hiermee nogal wat los. Zoveel zelfs dat het tot Kamervragen leidde! Koningshuis, kapitalisme, kerk; alles moest er aan geloven! Misschien herinnert u zich nog nummers als ‘Op één been kun je niet lopen’, ‘Abah Abortus’ en natuurlijk ‘Roll another one’.

Theatergroep Van Zolder brengt deze en vele andere ‘Vleugelteksten’ in vocaal hoogstaande nieuwe en authentieke versies. En tegelijkertijd vraagt zij zich zingend en spelend af of de tijd (en de mens) nu werkelijk zoveel veranderd is….

Details

Date:
22 maart, 2015
Time:
15:00

Organizer

CultuurCentrum Zundert
Phone:
0765971999
Email:
theater@cczundert.nl
Website:
www.cczundert.nl

Venue

CultuurCentrum Zundert
Molenstraat 5
Zundert,
+ Google Map