Loading Events

« Terug

Tentoonstelling Weeghreyse: Zonder dorst zijn we nergens!

29 mei — 14:00 t/m 17:00

| €5.00

Er is een schat aan informatie over de geschiedenis van de gemeente Zundert en de daartoe behorende kerkdorpen Zundert, Achtmaal, Wernhout, Klein–Zundert en Rijsbergen te zien. Deze geschiedenis wordt gepresenteerd in een permanente tentoonstelling.

Naast de vaste expositie verzorgt De Weeghreyse drie- tot viermaal per jaar een variabele tentoonstelling.

Dit keer hebben Arjan Bakx en Ad van Hassel een bijzondere expositie samengesteld met medewerking van vier brouwerijen. Het gaat over de oude en nieuwe brouwerijen uit de gemeente Zundert maar ook over de bottelaars, drankenhandels etc. Met behulp van uniek beeldmateriaal en voorwerpen wordt de geschiedenis verteld.

In de periode 1800 -1900 had ieder dorp wel één of meerdere brouwerijen. Zo waren er in Nederland enkele duizenden brouwers actief. Begin 20e eeuw sloot de ene na de andere brouwerij haar deuren.In 1970 waren er in Nederland eigenlijk nog maar een handvol grote brouwerijen over. De rest was verdwenen. Ondertussen is er iets veranderd, inmiddels telt Nederland weer zo’n 1300 bedrijven die veelal op ambachtelijke wijze moderne bieren brouwen.

De tentoonstelling geeft antwoord op de vagen uit het verleden… welke zijn die brouwerijen in de Zundertse regio? waarom zijn die verdwenen? Wat is er precies gebeurd? Maar de ook het heden komt ruimschoots bieren worden voorgesteld. Er is zelfs de mogelijkheid tot een heuse proeverij (bij het Wapen van Zundert).

Details

Date:
29 mei
Time:
14:00 t/m 17:00
Cost:
€5.00
Website:
http://www.deweeghreyse.nl/agenda/