Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Taxatiedag Vincent van GoghHuis

17 september, 2014 — 13:00 t/m 16:00

Op woensdag 17 september 2014 organiseren het Venduehuis der Notarissen uit Den Haag en het Vincent van GoghHuis een taxatiemiddag voor kunst en antiek in het museum in Zundert.
Een taxatiedag is net Pakjesavond, tenminste voor de experts van het Venduehuis. Wat komt er tevoorschijn uit al die tassen, dozen, koffers en bundels pakmateriaal? Is het kunst of is het kitsch? Is het antiek of gaat het om een moderne replica of om het werk van een ‘zondagschilder’? Ook voor u als eigenaar kan een taxatiedag spannend zijn. Is die kostbare vaas van oma echt zo waardevol als men in de familie denkt of bent u straks een illusie armer en een ervaring rijker. Hoe dan ook, taxatiedagen zijn leuk, leerzaam en soms heel verrassend.
Enkele jaren geleden bleek in een doos 19e eeuws Chinees ‘theegoed’ één heel oud Chinees theepotje te zitten. Dat trekpotje bracht later in een veiling bij het Venduehuis ruim 1500 euro op. De eigenaresse had de doos vol losse kommetjes en schoteltjes bij het grofvuil willen zetten. Een andere bezoeker aan één van de Venduehuis Taxatiedagen wilde een bronzen beeld van een span met paarden bij de lompen- en metalenboer afgeven. Gelukkig herkenden de experts de signatuur op de sculptuur. Zo kon worden voorkomen dat het beeld met een veilingprijs van 26.000 euro op de schroothoop terecht kwam.
U kunt tussen 13.00 – 16.00 uur vrijblijvend de waarde van uw kostbaarheden laten bepalen. Te groot om mee te nemen? Kom dan met duidelijke foto’s en de afmetingen van het object naar het Vincent van GoghHuis. De ervaren en gecertificeerde specialisten van het veilinghuis geven u een realistisch beeld van wat uw goederen waard zijn. En wilt u uw kostbaarheden laten veilen dan kunnen de goederen desgewenst direct worden ingeleverd voor één van onze veilingen in het najaar.
Ten tijde van de taxatiedag kunt het veilingaanbod voor 28 september bekijken in de Van Goghkamer in het museum.

Details

Date:
17 september, 2014
Time:
13:00 t/m 16:00

Organizer

Vincent van GoghHuis
Phone:
0765975890
Email:
vincent@vangoghhuis.com
Website:
www.vangoghhuis.com

Venue

Vincent van GoghHuis
Markt 27
Zundert,
+ Google Map