Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Studenten expositie

6 november, 2015 t/m 15 november, 2015

Vanaf de opening van Galerie Op 11 in 2011 is het in de maand november tijd voor een expositie van voltijds Kunststudenten. Zo ook dit jaar. Een viertal studenten exposeert van 6 tot en met 15 november in Zundert. De studenten die dit jaar exposeren studeren allemaal aan de AKV St Joost in Breda.
Astrid Graus, 1e jaars studente uit Zundert is na haar studie Mediavormgeving in september gestart op de kunstacademie en haar passie is illustratie. Haar interesse gaat vooral uit naar mensfiguren en haar emoties tonen in tekeningen die haar woorden niet altijd kunnen uiten.
Nina Maertens 3e jaars-studente uit Veghel houdt zich in haar werk voornamelijk bezig met de mens, en hoe de moderne mens omgaat met zijn omgeving en de natuur en dat hierdoor allerlei vreemde constructies en situaties ontstaan. Door middel van installaties met voornamelijk video beelden en ruimtelijke objecten probeert Nina een situatie te scheppen waarin ze laat zien dat de moderne mens van tegenwoordig ver verwijderd is van zijn natuurlijke zijn.
Amanda Winnemuller 3e jaars studente uit Boxtel heeft gekozen om werk te exposeren dat ze de afgelopen weken tijdens haar minor arts and urbanism heeft gemaakt. in dit werk houdt zij zich bezig met hoe we in de stad het groen zien. De stad is een \’concreet jungle\’ gevuld met plekjes \’schaamgroen\’. Alles is bestraat en uitgeplant maar toch ontkomen we niet aan de kleine plantjes die groeien op plekken waar dat niet de bedoeling is en hoe hard we ook proberen deze kleine plantjes zullen blijven proberen hun terrein terug te winnen. Haar grootste werk is een plant gemaakt van silicone-rubber. deze plant geeft aan dat wij constant bezig zijn met het beheersen van de natuur, wij bepalen welke ruimte het mag innemen in ons leven en welke functie het mag hebben. Ricardo Buijs, 3e jaars student uit Zundert exposeert voor de tweede keer tijdens de studentenmaand. In zijn werk verhoudt hij zich tot een combinatie tussen denken over materiaal en handelen met materiaal. In zijn beelden zit altijd een narratief element die weer onderdeel is van zijn verhalend oeuvre. Dit narratieve heeft voor hem vooral te maken dat elk werk een eigen systeem in zich heeft om te existeren, een plan. Voor hem is elk werk een samenvallen van het idee en de werkelijke manifestatie. In het werk voor Galerieop11 maakt hij werk gebaseerd op het Griekse idee van de werkelijkheid volgens filosoof Martin Heidegger. ‘Aletheia’ is de werkelijkheid als on- verborgenheid

De expositie van deze veelbelovende kunstenaars in opleiding is te zien op vrijdag van 19-21 uur en op zaterdag en zondag van 11-16 uur. Entree is gratis

Details

Start:
6 november, 2015
End:
15 november, 2015

Organizer

Galerie op 11
Email:
galerieop11@gmail.com
Website:
www.galerieop11.nl

Venue

Galerie op 11
Wernhoutseweg 11
Zundert,
+ Google Map