Spoken op de Oude Buisse Heide

13 september — 09:30 t/m 11:00

Terwijl je de beukenlaan oprijdt, valt het leven van alledag van je schouders. Welkom op de Oude Buisse Heide! Op zondag 13 september draait het om natuur, verhalen en creativiteit. Alleen op deze dag zijn de panden op het landgoed van kunstenaarsechtpaar Roland Holst van binnen te bewonderen. Ontdek samen met onze gids de verhalen die zich hier hebben afgespeeld en laat je verrassen door een optreden van dichter Dean Bowen.

Dean Bowen, stadsdichter van Rotterdam, heeft er vorig jaar gelogeerd op landgoed de Oude Buisse Heide. Van bruisend Rotterdam naar de stille hei van Achtmaal; een grotere tegenstelling kon bijna niet. “Ik leef in een omgeving waar continu geluid is en beweging. De stilte vind ik moeilijk. Zelfs een beetje intimiderend”. Deze ervaringen en nieuwe inzichten leveren uiteindelijk een nieuwe dichtbundel op. In ‘Ik vond geen spoken in Achtmaal’ gaat Dean na of het mogelijk is om iemands stappen te traceren en zo toegang te krijgen tot al het ontastbare dat ze nalaten. Op welke manieren is het mogelijk om te blijven zoeken naar spoken en wat hebben deze spoken ons nog te vertellen?

Tijdens Open Monumentendag sluit Bowen zijn verblijf af met een intieme performance over zijn tijd op de Oude Buisse Heide.

Landgoed Oude Buisse Heide was het zomerverblijf van echtpaar Roland Holst. Beeldend kunstenaar Richard en schrijfster en politica Henriette Roland Holst (1869-1952) vonden hier rust en inspiratie. De gebouwen op de Oude Buisse Heide zijn onlosmakelijk verbonden zijn met het echtpaar Roland Holst. De Herenkamer, Angorahoeve en Atelier zijn allemaal op 13 september te bezichtigen. In 1945 schonk Henriette dit bijzondere natuurgebied aan Natuurmonumenten. En tot op de dag van vandaag is het landgoed een inspiratiebron voor velen.

Tijdens de wandeling is er een optreden van Dean Bowen (15 minuten), daarnaast neemt de gids u mee over het landgoed en in de panden.

Locatie parkeerplaats Oude Buisse Heide

Kosten Volwassen Normaal € 10,00 Ledenprijs € 7,00