Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Silke van Kamp, Leandro Ceder en Claire Hordijk: ‘Chimo zei Lila’

19 oktober — 20:30

| €18,00

”En je stelt je voor dat er een uitweg is
Dagen stel je je dat voor
Dat de hemel op je neerkijkt
En zich voorstelt hoe je daar staat, En dat er iets gebeurt ,En toen kwam Lila”

‘Chimo Zei Lila’ is een radicale theaterbewerking van het boek Lila dit ça: de spraakmakende roman uit 1996 geschreven door de anonieme schrijver Chimo.

Chimo woont in een grauw, uitzichtloos Parijs’ banlieue wanneer hij Lila ontmoet. Ze is openhartig, schaamteloos en praat het liefst over seks.

Vanaf het moment dat Lila begint te praten onthoudt hij álles wat ze zegt en doet. ‘Chimo Zei Lila’ is een vertelling over vrouwelijke seksualiteit en liefde in een wereld waar schoonheid weinig voorkomt. De voorstelling is een reis door herinneringen van hoop, wanhoop, liefde, erotiek, intimiteit en afwezigheid. Humorvol en schaamteloos spelen Chimo en Lila als kinderen een spel dat dreigt mis te lopen. Want een begin van iets nieuws is onlosmakelijk verbonden aan de angst voor het einde daarvan.

Jury Nederlands theaterfestival: …”Het spel van de acteurs is subtiel en uitbundig tegelijkertijd en steekt rauw af tegen het simpele en doeltreffende decor van tl-lampen. Juist door te schakelen tussen personage en vertelling doen de woorden hun werk. Zonder ook maar ergens het sentiment op te zoeken slaat deze voorstelling in als een bom.”

(Na de voorstelling gaan de acteurs en regisseur in op vragen over het stuk en over hun status als nieuwe makers)

Het programmeren van “Chimo zei Lila” is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en is genomineerd voor de BNG-bank theaterprijs van het Nederlands theater festival !!

Details

Date:
19 oktober
Time:
20:30
Cost:
€18,00
Website:
https://www.cczundert.nl/