Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Rijsbergse Vliegerdagen

19 augustus, 2017 t/m 20 augustus, 2017

Op 19 en 20 augustus 2017 worden de 9e Rijsbergse Vliegerdagen georganiseerd. De Rijsbergse Vliegerdagen is een vliegerfestival waar honderden vliegers het luchtruim kiezen. Het is een zeer spectaculair en kleurrijk schouwspel. Diverse takken van de vliegersport komen aan bod, zoals het eenlijner vliegeren, twee en vierlijner vliegeren, team vliegeren, knuffel en snoep droppings voor de kinderen. Tevens wordt er aandacht besteed aan het kindervliegeren, door middel van een eigen vliegerveld en een workshop waar vliegers gebouwd kunnen worden. En dat allemaal gratis !

Op zaterdagmiddag is er ook een optreden van Maisquenada, deze samba band uit Breda zorgt voor een daverende show.
Ook is er een demonstratie veld waar uitleg gegeven wordt over de verschillende takken van de vliegersport. En waar deelnemers demonstraties geven, onder andere Josh Mitcheson (kampioen 4 lijns) uit Engeland die met 3 vliegers tegelijk vliegt, 1 in de linkerhand, 1 in de rechterhand en 1 bestuurd hij met zijn heupen. Ook zien we Boris , onze vliegerende hond ! Vliegers die gebruikt zijn tijdens de 1e en 2e wereldoorlog zijn te zien. maar ook vliegers uit andere werelddelen , zoals oa. Japan, Maleisie en India.
Natuurlijk is er ook weer de Snoep en Knuffeldropping, en wel om 13.00 en 15.00 uur op beide dagen. Snoepjes komen uit de lucht vallen, en na de snoepdropping mag jouw knuffel parachte springen vanuit een vlieger, en hij krijgt dan een echt parachutespringdiploma !

Op zaterdagavond vindt het nachtvliegeren plaats.
Om 20.00 uur is er een optreden van Feniks Taiko, met hun Japanse trommels, samen met de Vrije zwaaiers uit St Leenaarts (Belgie). Om 21.00 uur wordt het nachtvliegeren geopend door Wethouder Dhr. R van Tilburg van de gemeente Zundert, waarna het nachtvliegeren van start gaat met de lampionnenoptocht voor de kinderen. Daarna begint de nachtvliegershow, verzorgd door de deelnemers van de Rijsbergse Vliegerdagen. Alle vliegers staan dan verlicht in de lucht, wat schitterend is om te zien.

Op zondag zijn er uiteraard weer de nodige demonstraties, ook kan er dan gestemd worden voor de publieksprijs.
Vanaf 13.00 uur zijn de Breda City Pipes and Drums aanwezig op de Rijsbergse Vliegerdagen. Om 14.00 uur verwachten we koninklijk bezoek, 2 echte prinsessen komen naar de Rijsbergse Vliegerdagen en je mag met ze op de foto, en dit jaar is ook Spiderman erbij !
Vanaf zaterdag 19 augustus 10.00 uur tot zondag 20 augustus 17.00 uur staan er honderden vliegers in de lucht aan de Tiggeltsestraat 13 in Rijsbergen . Entree, Parkeren en Fietsenstalling is geheel gratis. Tevens is er voor de kleintjes een zandbak, je kunt je laten schmincken en er zijn 2 springkussens, en natuurlijk kun je in de workshop je eigen vlieger bouwen, en dit alles is gratis voor de kinderen !

De Rijsbergse Vliegerdagen worden georganiseerd door de Stichting Rijsbergse Vliegerdagen in de weilanden van de Familie Machielsen aan de Tiggeltsestraat 13 te Rijsbergen

Details

Start:
19 augustus, 2017
End:
20 augustus, 2017

Venue

Weiland
Tiggeltsestraat 13
Rijsbergen,
+ Google Map
Website:
www.rijsbergsevliegerdagen.n