Rijsbergse Vliegerdagen

15 augustus, 2015 t/m 16 augustus, 2015

Op 15 en 16 augustus 2015 worden de Rijsbergse Vliegerdagen voor de zevende keer georganiseerd.
De Rijsbergse Vliegerdagen is een vliegerfestival waar honderden vliegers het luchtruim kiezen. Het is een zeer spectaculair en kleurrijk schouwspel. Diverse takken van de vliegersport komen aan bod, zoals het eenlijner vliegeren, twee en vierlijner vliegeren, team vliegeren, knuffel en snoep droppings voor de kinderen. Tevens wordt er aandacht besteed aan het kindervliegeren, door middel van een eigen vliegerveld en een workshop waar vliegers gebouwd kunnen worden. En dat allemaal gratis !
Ook is er een demoveld waar demonstraties en uitleg gegeven wordt over de verschillende takken van de vliegersport. Op zaterdagavond vind het nachtvliegeren plaats van 20.00-00.00 uur. Om 20.00 wordt het nachtvliegeren geopend door Wethouder van sportzaken van de gemeente zundert waarna het nachtvliegeren van start gaat met de lampionnenoptocht voor de kinderen. Alle vliegers staan dan verlicht in de lucht, wat schitterend is om te zien. Tevens zijn er nog nachtvlieger demo’s . Op zondagmiddag is om 16.00 uur de prijsuitreiking met aansluitend de ballonnenwedstrijd voor de kinderen. Het is een internationaal vlieger weekend, waar zowel vliegerteams uit Nederland, België, Frankrijk,Luxemburg. Duitsland, Engeland en Zwitserland aanwezig zijn.
De Rijsbergse Vliegerdagen worden georganiseerd door de Stichting Rijsbergse Vliegerdagen in de weilanden van de Familie Machielsen aan de Tiggeltsetraat 13 te Rijsbergen. De entree, het parkeren, de fietsenstalling en deelname aan de kinderworkshop is GRATIS!
Aanvang:

Zaterdag 15-8-2014 van 10.00 tot 00.00 uur