Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Rijsbergs Toneel speelt “Schaduwen”

18 maart, 2016 t/m 20 maart, 2016

HHerinneringen……Ze vullen mijn hoofd. Gebeurtenissen als schaduwen uit het verleden. Soms duidelijk en scherp afgetekend, soms vaag en langgerekt….. Beelden, situaties, woorden, mensen. Ik zelf als toeschouwer of als participant. Van jong tot oud. Met een lichaam dat nog gehoorzaamt aan mijn wil. Met een stem die nog kan verwoorden wat ik denk of desgewenst kan zwijgen.

Maria was een gevierd actrice. Na een beroerte is zij halfzijdig verlamd geraakt en kampt ze met een afasie, een taalstoornis. Haar dochter roept de hulp in van de ex-man van Maria om haar moeder uit haar isolement en haar depressie te halen. Samen beleven ze belangrijke momenten uit hun leven opnieuw en ontwaken de gevoelens van liefde weer. Als die überhaupt al ooit weg waren geweest. Toch is het juist de liefde die Maria noopt tot het nemen van drastische besluiten.

In Schaduwen wordt het contrast tussen de rijke gedachtenwereld en de trivialiteit van de gesprekken die nog mogelijk zijn duidelijk. Omdat Maria alleen maar het woord schaduwen kan zeggen, verwoorden twee alterego’s, Maria in jongere jaren, haar gedachten. Zij spelen ook de herinneringen in de flash-backs.

Vrijdag 18 maart 2016 20:00
Zaterdag 19 maart 2016 20:00
Zondag 20 maart 2016 14:00

Details

Start:
18 maart, 2016
End:
20 maart, 2016

Venue

Koutershof
Rijsbergen, + Google Map