Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Oude fruitrassen bekijken bij biologische boomkwekerij

14 oktober, 2017 — 10:00 t/m 16:00

In Rijsbergen ligt een kleine natuuroase tussen de uitgestrekte landbouwvelden.

‘Op Goede Grond’ van Monique en Jack Groot is een kwekerij voor oude fruitrassen. Maar tegelijk is het een goed stukje grond voor heel veel andere leuke dingen, zoals workshops smeden en tin gieten, manden vlechten, wol verwerken of pizza’s bakken in de openlucht houtoven.
De boomgaard bevat zo’n 150 oude fruitrassen, zowel hoogstam als laagstam. Tussen de bomen wordt niet gewied of geschoffeld, en er wordt beperkt gesnoeid. Hierdoor oogt het eerder als een natuurlijk fruitbos dan als een klassieke boomgaard. Deze biedt een schuilplaats aan allerlei dieren, zoals hazen, vele soorten vlinders en soms zelfs reeën. Maar ‘Op Goede Grond’ is meer dan alleen een prachtig fruitbos. Zo is er ook de paddenpoel en de vleermuiskelder waarop een weelderige pluktuin is aangelegd.
Het terrein biedt veel mogelijkheden tot het ambachtelijk verwerken van natuurlijke materialen. Zo kan je leren vlechten met wilgentenen, een insectenhotel bouwen, wol verwerken tot allerlei gebruiksvoorwerpen, de heerlijkste taarten en jams maken en natuurlijk leren enten en snoeien. Monique en Jack hebben de vaardigheden in huis en delen deze graag! Deze zaterdag kunt u hier een voorproefje van beleven.

Details

Date:
14 oktober, 2017
Time:
10:00 t/m 16:00

Venue

Op Goede Grond
Bigtelaar 1a
Rijsbergen,
+ Google Map