Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Optreden Wim Dictus & Peter Dictus in de tuin van het Van GoghHuis

29 augustus, 2020 — 19:30

Wim en Peter groeiden op als het derde respectievelijk vierde kind in een rij van zes in het gezin van Jeanne Schellekens en Kees Dictus, kruidenier te Wernhout, recht tegenover de kerk. Er zat muziek in, zeker, van kinds af aan. De broers bestudeerden spelenderwijs het repertoire van De Four tak, Het Radi Ensemble, Corry & De Rekels, The Eagles, Neil Young, Simon & Garfunkel, Elvis Costello en eigenlijk alles wat op plaat was vastgelegd en dan niet eens in die volgorde. Wim leerde gitaar spelen, Peter liedjes maken. Van 1984 tot en met 1987 leidde dat tot hun enige bandje samen tot nu toe: Van Dikke & Zo.

Van Dikke & Zo – ook met Agnes Kimmel en Jos Marcelissen – speelde een eigen repertoire van Zundertstalige muziek, geworteld in folk, kleinkunst en nederpop. De groep was in die vier jaar behoorlijk succesvol, met veel optredens door heel het land. Na enkele opnames in de legendarische Telstar-studio in Weert, eindigde de band waar Rowwen Hèze begon.

Wim en Peter gingen daarna artistiek gezien elk hun weg: Wim koos definitief voor de muziek, Peter vooral voor het theater. Samen spelen bleef beperkt tot een enkel incident. Een feestje hier, een toevalligheid daar.

Zo’n 35 jaar later herkennen de broers hun gelijkenis en pakken ze de draad op. Waar waren we ook al weer. Eens zien waar dat toe leidt. Binnenkort krijg je een idee. Een anderhalve meter sessie met eerder en nooit gehoorde werkjes.

Kaartverkoop

Kaarten kosten € 15,00 en zijn vanaf woensdag 19 augustus te koop bij het van GoghHuis, Markt 26 in Zundert. Bestel je kaarten bij de kassa, telefonisch (076 5978590), of stuur een email naar balie@vangoghhuis.com. De kaarten dienen vooraf afgehaald te worden (check van te voren de openingstijden van het vanGogHuis).

Details

Date:
29 augustus, 2020
Time:
19:30
Website:
www.wimdictus.nl