Openluchttoneelvoorstelling “De Meeuw”van Tsjechov:

28 juni, 2018 — 20:15 t/m 1 juli, 2018 — 17:00

“Deze voorstelling wordt uitgevoerd door Productiehuis van De Meisner Acteerstudio te
’s-Hertogenbosch en vindt plaats op Landgoed de Oude Buisse Heide.”

“De Meeuw” (ook vaak betiteld als “De komedie met een grimlach”) zal worden gepresenteerd in de tuin van de Angorahoeve; het huis zelf en de bijbehorende entourage vormen daarbij het centrum van het decor. Door deze locatie krijgt het publiek via dit stuk een kijkje in de tijd waarin Richard en Henriëtte de Angorahoeve hebben bewoond. Op deze manier wordt getracht ook de cultuurhistorische waarde van de woning te benadrukken. In “De Meeuw” komen mensen bij elkaar om praten over de idealen die zij zo wanhopig trachten te bereiken. De jeugd in het stuk brengt een nieuwe beweging met eigen idealen met zich mee. Dit sluit niet aan bij de gevestigde orde en loopt, zoals dat ook in de maatschappij wel gaat, uit op een fiasco. In die zin is het alsof de biotoop van Richard en Henriëtte gemaakt is voor “De Meeuw”. Henriëtte vertegenwoordigde deze nieuwe idealen in Nederland en op haar landgoed kwamen mensen samen om met elkaar te spreken en te filosoferen over en via de kunst en de politiek.

Do 28, vr 29 en za 30 juni aanvang 20.15 uur, Zo 1 juli aanvang 14.45 uur

Entreeprijs:voor leden van Natuurmonumenten € 17,50, voor niet-leden € 22,50