Open Verenigingsdag

12 maart, 2017 — 10:00 t/m 15:00

Op deze dag presenteren de Kloveniersgilde Sint Jan, Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout, en de Muziekverenigingen Con Amore en Wernhout Vooruit zichzelf aan de Wernhoutse bevolking en andere belangstellenden.

Een ideale dag dus om deze verenigingen beter te leren kennen, eens vrijblijvend kennis te maken met de leden en hun activiteiten en eventueel te ontdekken of u misschien interesse in de activiteiten van deze verenigingen hebt.
Een uitgelezen kans ook om eventuele vragen van u te laten beantwoorden, zoals: Wat is een kloveniersgilde? Wat doet de Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout? Welke muziek spelen Con Amore en Wernhout Vooruit en met welke instrumenten kunt u terecht bij hen?
Wat die muziekvragen betreft wordt u op uw wenken bediend, want de muziekverenigingen maken van deze gelegenheid gebruik om hun generale repetitie te houden van de nummers die zij tijdens het komende OMT (het Onderlinge Muziek Toernooi) ten gehore zullen brengen. Tussen 10.00 en 12.30 uur kunt u van hun muzikale prestaties genieten. De Gilde Sint Jan organiseert die dag een vrij verschieting waaraan bezoekers kunnen deelnemen en bij de stand van de Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout kunt u zich laten informeren over de geschiedenis van het dorp.

Daarnaast is deze Open Dag bedoeld om inzicht te geven in de mogelijkheden die deze deelnemende verenigingen kunnen bieden en welke rol zij vervullen in het dagelijks leven van Wernhout en omgeving. Zij zijn de organisatoren van o.a. de jaarmarkt, zij verzorgen muziekavonden en muzikale scholing voor jong en oud en ook de geschiedenis van Wernhout komt bij hen aan bod d.m.v. lezingen, tentoonstellingen, enz. En natuurlijk horen ook het samenzijn en de gezelligheid bij het verenigingsleven. Repetities, bijeenkomsten en verschietingen hebben daardoor ook een maatschappelijke functie in het dorp Wernhout.

Daarom: allemaal welkom op zondag 12 maart van 10.00 – 15.00 uur in Café “De Valk”,
De toegang is GRATIS !

12 maart, 2017