Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Open Studio Artist-in-residence: Karina Beumer

3 juli — 15:00 t/m 17:00

| Free

Van Gogh AiR heeft het genoegen u uit te nodigen voor een open studio van Karina Beumer in de Vlaamse Schuur op Landgoed De Moeren, Moersebaan 1-sch in Klein-Zundert.

Karina Beumer heeft in mei en juni 2022 gewerkt in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis op Landgoed de Moeren. Ze heeft hier een groot aantal tekeningen gemaakt ter voorbereiding van een publicatie.

‘Het personage Vincent van Gogh heeft een prominente plek in de media. Vele acteurs en ook kunstenaars hebben een poging gedaan om in de huid van Van Gogh te kruipen of om zich als hem te verkleden. Dit verwondert en verontrust me op hetzelfde moment. In een poging hier vat op te krijgen ben ik als een printer aan het werk gegaan en maak ik tekeningen van momenten uit ‘At Eternity’s Gate’, ‘Dreams’, ‘Van Gogh’, ‘Vincent en Theo’ en ‘Lust for Life’, maar ook van bijvoorbeeld Carmen Schabracq in haar werk ‘zelfportret met Vincent’s pijp’ of make-tutorials waarin mensen zich als Van Gogh schminken. Door al deze mensen te tekenen zou je kunnen zeggen dat ik met hen doe wat zij met Vincent deden, of…dat ik een van de vele anderen ben die een beeldverhaal over ‘Het leven van’ aan het maken ben’, aldus Beumer.

Details

Date:
3 juli
Time:
15:00 t/m 17:00
Cost:
Free
Website:
https://www.vangoghhuis.com/