Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Open Monumentendag op de Oude Buisse Heide

12 september, 2021 — 10:00

Tijdens Open Monumentendag op zondag 12 september 2021 opent Natuurmonumenten de deuren van haar cultuurhistorische gebouwen op de Oude Buisse Heide (Achtmaal). Bekijk bijvoorbeeld het nieuwe interieur van de Angorahoeve of doe samen met de kinderen een OERRR-tocht.

Iedereen die razend nieuwsgierig is naar de kunstzinnige panden van de Oude Buisse Heide kan op zondag 12 september een rondleiding boeken. De monumentale panden zijn dan voor één keer van binnen te bewonderen. Extra leuk is de Angorahoeve: dit knusse huis met rieten dak is zojuist opnieuw ingericht. Helemaal in stijl van kunstenaarsechtpaar Roland Holst, de voormalige bewoners. De gids neemt je ook nog mee naar het Atelier en de monumentale schuur. Beiden ontworpen door Margaret Staal-Kropholler, de eerste vrouwelijke architect van Nederland.

Naast de rondleiding over het landgoed is er nog meer te doen. De band Cool McFinn speelt bijvoorbeeld akoestisch rond de tafel. Er is een winkeltje en Ad de Klerk, auteur van de roman ‘Het geheim van de Buisse Heide’, komt signeren.
Roodkapje

Voor kinderen is er een OERRR-tocht. Volg de speciale appels in het bos en ontdek elke keer weer een nieuwe opdracht. Besluip iemand zoals een vos dat kan, volg een spannend parcours en teken prachtige kunstwerken in het zand. Bij de monumentale schuur van de Oude Buisse Heide ontmoet je de verteller van ‘Roodkapje’. Hier is een speciaal speeltheater voor en door kinderen, maar ook ouders, oma’s, opa’s, mogen aan de bak!

Over Landgoed Oude Buisse Heide
Landgoed Oude Buisse Heide was het zomerverblijf van echtpaar Roland Holst. Beeldend kunstenaar Richard en schrijfster en politica Henriette Roland Holst (1869-1952) vonden hier rust en inspiratie. De gebouwen op de Oude Buisse Heide zijn onlosmakelijk verbonden zijn met het echtpaar Roland Holst. De Angorahoeve en Atelier zijn allemaal op 12 september te bezichtigen. In 1945 schonk Henriette dit bijzondere natuurgebied aan Natuurmonumenten. En tot op de dag van vandaag is het landgoed een inspiratiebron voor velen.
Alle activiteiten zijn kleinschalig met maximaal 12 deelnemers.

Details

Date:
12 september, 2021
Time:
10:00
Website:
www.nm.nl/oude-buisse-heide