Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Open Monumentendag: Kunst en Ambacht op Oude Buisse Heide

13 september, 2015 — 11:00 t/m 17:00

De cultuurschatten op de Oude Buisse Heide; Het Atelier Roland Holst, de Herenkamer en de Angorahoeve openen die dag de deuren voor het publiek. Gidsen staan klaar om u rond te leiden, (oude) ambachten herleven, het certificaat voor immaterieel cultureel erfgoed wordt uitgereikt aan een speciaal ambacht en twee huifkarren pendelen tussen ’t Pannehuske en de cultuurhistorische gebouwen.
Het thema Kunst en Ambacht is op het lijf geschreven bij de gebouwen van de Oude Buisse Heide. Het werk, de leefwijze en de verhalen van Henriette en Richard Roland Holst komen die dag weer tot leven.
Tijdens deze Open Monumentendag zijn vele verschillende activiteiten te beleven. Diverse ambachtslieden zijn aan het werk, zoals een stoelenmatter en een beeldhouwer. U kunt zelf aan de slag als wolvilter en een eigen kunstwerk maken met de linopers! Kinderen kunnen kennismaken met creatief schrijven. Iedereen is welkom en mag komen kijken. Bij een aantal ambachten mag u zelf uw eigen kunsten vertonen!
Er zijn gidsen aanwezig die u rondleiden en alles kunnen vertellen over de cultuurhistorie van de gebouwen en de voormalige bewoners. Ook het informatieteam van Natuurmonumenten is aanwezig. U kunt een mooi wandeling maken langs de inspirerende Gedichtenroute van Henriette en onderweg kunt u kunstwerken in de natuur zien van het project Landkunst. Tussendoor even rustig bijkomen met een kopje koffie/ thee en iets lekkers. Een pendeldienst brengt u vanuit de gebouwen naar het Pannehuske en weer terug. Onderweg geniet u op deze ouderwetse wijze van de prachtige natuur.
Om 14.00u in de middag krijgt Rien Stuijts, de Stoelenmatter, het certificaat uitgereikt tot plaatsing van het ambacht stoelenmatten op de Nationale Lijst Cultureel Immaterieel Erfgoed

Details

Date:
13 september, 2015
Time:
11:00 t/m 17:00

Venue

Oude Buisse Heide
Achtmaal, + Google Map