Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Open Monumentendag

10 september, 2017 — 11:00 t/m 16:30

Zondag 10 september is de landelijke Open Monumentendag, dit jaar met het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Natuurmonumenten opent die dag tussen 11.00 uur en 16.30 uur de deuren van de cultuurschatten van de Oude Buisse Heide; Het Atelier Roland Holst, de Herenkamer en de Angorahoeve. Gidsen staan klaar om je rond te leiden. Twee authentieke huifkarren pendelen tussen ’t Pannehuske en de cultuurhistorische gebouwen op de Oude Buisse Heide. Kom en laat je inspireren!

Boeren, burgers en buitenlui

Het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’ past perfect bij de gebouwen van de Oude Buisse Heide. Het landgoed kent vele gezichten. Eeuwenlang hebben landgoedeigenaren, boeren, arbeiders, kunstenaars en bezoekers hier hun sporen achtergelaten. Karakteristiek en sfeervol zijn de monumentale landhuisjes en boerderijen, graslanden, akkers parkbos en theekoepels aan de rand van de heide. Kom en kijk eens op een andere manier naar deze cultuurhistorische gebouwen in dit prachtige landschap.

Speciaal op deze Open Monumentendag zijn verschillende activiteiten. Iedereen is welkom en mag komen kijken. Er zijn gidsen aanwezig die je rondleiden en alles kunnen vertellen over de cultuurhistorie van de gebouwen en de voormalige bewoners. Je kunt een mooie wandeling maken langs de Gedichtenroute van Henriette. Er is Bij het Atelier is een tuinterras met koffie, thee en verschillende lekkernijen. Een huifkar pendelt vanuit de Oude Buisse Heide naar het Pannehuske en weer terug. Onderweg geniet je op deze authentieke wijze van de prachtige landgoederen.

Praktische informatie:
•Parkeren: Bij de openbare parkeerplaats nabij de Herenkamer, Roosendaalsebaan 19 Achtmaal
•Of bij het Pannehuske, Roosendaalsebaan 4, 4885 JK, Achtmaal. Een huifkar met trekpaard brengt je dan naar Atelier, Angorahoeve en Herenkamer, en later weer terug.

Details

Date:
10 september, 2017
Time:
11:00 t/m 16:30

Venue

Oude Buissche Heide
Achtmaal, + Google Map