Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Nachtelijke van Goghwandeling

7 april, 2015 — 20:30

| €10,

Op 7 april 1877 schreef Vincent van Gogh aan zijn broer Theo:
“Zaterdagavond vertrok ik met de laatste trein uit Dordrecht naar Oudenbosch en wandelde vandaar naar Zundert. Daar in de hei was het zo mooi, al was het donker kon men toch onderscheiden hoe de heivlakte en mastbossen en moerassen zich heinde en ver uitstrekken, het deed mij denken aan die plaat van Bodmer, die op pa’s studeerkamer hangt. De lucht was grauw, maar de avondster scheen tussen de wolken door, en nu en dan zag men ook andere sterren. Het was nog zeer vroeg toen ik te Zundert op het kerkhof kwam, waar het zo stil was, ik ging nog eens zien naar al de oude plekken en paadjes en wachtte het opgaan van de zon af. Gij kent het verhaal van de Opstanding, alles herinnerde mij daar deze morgen aan, op dat stille kerkhof .”

Op 7 april 2015 organiseert VVV/Van GoghHuis in samenwerking met Van Goghloop Zundert in het kader van het Van Goghjaar 2015, een herhaling van deze historische wandeling. Op precies hetzelfde tijdstip, nl. 20.30 uur, vertrekken we vanaf het stationnetje van Oudenbosch voor een wandeling naar het kerkhof van de Protestantse Kerk in Zundert. Via Oudenbosch, Bosschenhoofd, Rucphen, De Lange Maten en de Stouwdreef komen we uiteindelijk om ca 2.00 uur s’morgens in Zundert aan. Daar staat koffie met Zunderts worstenbrood klaar. Voor de liefhebbers is er ook nog een Zundertse Trappist om af te sluiten!

Hou er rekening mee dat u het vervoer naar Oudenbosch (en het ophalen van de auto’s de andere dag) zelf regelt! Carpoolen is dus wel handig!
Inschrijven kan via: balie@vangoghhuis.com; of bij de balie van het Van Goghhuis.
Kosten wandeling met gids, koffie, worstenbrood en Zundertse Trappist: € 10.00 p.p.

Snel inschrijven, want er kan maar een beperkt aantal deelnemers mee!

Details

Date:
7 april, 2015
Time:
20:30
Cost:
€10,

Organizer

Vincent van GoghHuis
Phone:
0765978590
Email:
vincent@vangoghhuis.com
Website:
www.vangoghhuis.com