Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Meet & Greet’ met de kunstenaar “Rainer Fetting”

5 juni — 12:00 t/m 17:00

Omdat de geplande opening van de tentoonstelling Rainer Fetting ziet Van Gogh op 19 december 2021 wegens corona niet door kon gaan, keert Fetting met Pinksteren terug naar Zundert. Conservator Ron Dirven interviewt hem over zijn werk en fascinatie voor Vincent van Gogh. Zijn bekende model Desmond Cadogan komt ook naar het Van GoghHuis. Het gesprek start om 14.00 uur.

Op de tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Rainer Fetting (1949) is een ruime keuze te zien van schilderijen, sculpturen, tekeningen en een film waarin hij zijn visie op Van Gogh heeft verbeeld. De spraakmakende schilder van de ‘Neue Wilde’ portretteerde vanaf de jaren ’80 zichzelf als Vincent, maar plaatste Van Gogh ook bij de Berlijnse Muur, in de New Yorkse Subway en in relatie tot zijn vriend Paul Gauguin. Naast bruiklenen uit diverse musea, is voor deze tentoonstelling rijkelijk geput uit het atelier van Rainer Fetting.

Voor de catalogus (WBooks) schreef Sir Norman Rosenthal, bekend als samensteller van de baanbrekende tentoonstelling A New Spirit in Painting (Royal Academy of Arts Londen, 1981), een essay waarin hij de bijzondere relatie van Fetting met zijn voorganger Vincent van Gogh treffend weet te duiden.

Details

Date:
5 juni
Time:
12:00 t/m 17:00
Website:
https://www.vangoghhuis.com