Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Lezing Vincent van Gogh – Visie en Inspiratie

21 februari, 2016 — 14:00 t/m 16:00

Kunsthistoricus drs. Tom Molenaars nodigt het publiek uit voor een atelierbezoek bij Vincent van Gogh. Het atelier wordt door velen als een bijzondere plek beschouwd, omdat hier een transformatie plaats vindt. Bijna niemand heeft zoveel ateliers gehad als Vincent van Gogh. Fysiek een rusteloze zwerver; geestelijk zwervend door godsdienst en kunstgeschiedenis. Op atelierbezoek gaan bij Van Gogh betekent dus letterlijk en figuurlijk ‘onderweg’ zijn.

Hoe is Van Gogh, die in zijn tijd nauwelijks werd opgemerkt, wereldberoemd geworden? Waarom blijft zijn werk ons tot op heden raken? En hoe ontwikkelde hij zijn krachtige visie? Wie waren zijn helden en wat betekenden ze voor hem? Waarom schilderde hij zichzelf als een Japanse zenmonnik?

Tom Molenaars bezoekt als galeriehouder al ruim dertig jaar ateliers in binnen- en buitenland. Hij wordt gezien als een ervaren en stimulerende gesprekspartner voor kunstenaars. Daarnaast kent hij de wereld buiten het intieme atelier: de ‘kunstwereld’. Tijdens de lezingen – ‘atelierbezoeken’- worden beide perspectieven belicht en wordt duidelijk hoe uit de complexe mentaliteit van Van Gogh uiteindelijk zijn passie is ontstaan.

Kosten per persoon: €10,-

Details

Date:
21 februari, 2016
Time:
14:00 t/m 16:00

Organizer

Vincent van GoghHuis
Email:
vincent@vangoghhuis.com

Venue

Vincent van GoghHuis
Markt 27
Zundert,
+ Google Map
Phone:
076 597 85 90
Website:
www.vangoghhuis.com