Lezing verloren vondsten

17 maart, 2016

Vincent van Gogh, het mysterie van de Bredase kisten, door Ron Dirven

Aan het begin van de 20e eeuw raakte een groot gedeelte van het Nederlandse oeuvre van Vincent van Gogh zoek. Bij een verhuizing werd het door Vincents moeder in Breda achtergelaten en jaren later voor een paar centen op straat verkocht. Een deel is teruggevonden en erkent als werk van Vincent van Gogh. Veel is verdwenen en dat is aanleiding tot mythevorming en als maar nieuwe ontdekkingen van “Verloren Vondsten”. Ook de geschiedenis van een “vierde kist” is nog steeds een spannend verhaal. Dit verhaal begint in 1939 bij de ontdekking van een verzameling van zo’n 70 schilderijen en honderden tekeningen bij een allesverzamelaar uit Breda. In deze collectie, die destijds benoemd werd als een verzameling van vervalsingen, zijn met een aan grote zekerheid grenzende zekerheid enkele stukken toe te schrijven aan Vincent. Ron Dirven, directeur-conservator van het Vincent van GoghHuis in Zundert heeft destijds een grote bijdrage geleverd in het onderzoek naar de werken uit deze Bredase collectie en is mede auteur van het boek “Verloren Vondsten”.

LET OP: Men moet zich vooraf aanmelden voor deze lezing op: dedrieheerlijkheden@gmail.com
Bij opgave vermelden: uw naam/adres, datum lezing, aantal personen

Datum: donderdag 10 maart en 17 maart
Zaal open om 19.30 uur, aanvang lezing om 20.00 uur