Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Lezing Lulu Wang

15 juni, 2017 — 15:00 t/m 17:00

Op donderdag 15 juni om 15.00 uur zal Lulu Wang een lezing geven in het Vincent van Goghhuis te Zundert over haar nieuwe boek Chineeslekker. Tevens zal ze een openbaar gesprek voeren met de illustrator van dit boek, Laura Emmen, een kunstenaar uit Zundert. Deelnemers aan de lezing krijgen een korting op het kaartje voor bezichtiging van de vaste collectie van het Van Goghhuis.

Chineeslekker is Wangs veertiende boek. Het is een smaakvol verhaal over de eeuwenoude wijsheid verscholen achter de Chinese keuken. En over de immer glimlachende maar naarstig innoverende Chinese koks in Nederland en België.

Op ludieke wijze vertelt Lulu u over talrijke facetten van de Chinese keuken. Bijvoorbeeld, voedselbereiding en de verhalen erachter, koks en hun lief en leed, eters en hun tafelmanieren, smullen maar toch slank blijven, vegetarische spijzen en toch geen geneugte overslaan. Lulu licht u vooral de cultuur toe waar de Chinese cuisine diep in wortelt, verrassend en illuminerend. Met maar liefst 280 full color pagina’s, 47 illustraties en een luxe zijden omslag is dit boek ook nog eens een lust voor het oog.

Laura Emmen, achtenveertig jaar, komt uit een kunstenaarsfamilie. Ze heeft verschillende beroepen uitgeoefend, waaronder stewardess, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Een paar jaar geleden is ze toch gaan schilderen zoals haar vader het zijn hele leven heeft gedaan. Via Facebook heeft ze Lulu Wang leren kennen en tot haar verbazing vroeg Wang haar om illustraties te maken voor Chineeslekker. De samenwerking tussen de Nederlands-Chinese romanschrijfster en de Zundertse kunstenares heeft geleid tot in een prachtig boek.

Het Vincent van Goghhuis stelt zijn ruimte beschikbaar voor de lezing. Op 15 juni tussen 15.00 uur en 17.00 uur zal Wang niet alleen vertellen over het onderwerp van Chineeslekker – de Chinese keuken en de Chinese cultuur erachter, maar ze praat ook met Laura Emmen over hun samenwerking, die verfrissend en inspirerend voor beiden was vanwege de cultuurverschillen tussen de twee werelddelen van hun origine.

U bent van harte welkom om de lezing bij te wonen en om het Vincent van Goghhuis te bezoeken tegen een actiekorting. Bij de receptie van het museum kunt u zich melden als deelnemer van de lezing. Gelieve voor 10 juni uw aanwezigheid te melden door te mailen naar: laura@indigome.nl

Details

Date:
15 juni, 2017
Time:
15:00 t/m 17:00

Venue

Vincent van GoghHuis
Markt 27
Zundert,
+ Google Map
Phone:
0765978590
Website:
www.vangoghhuis.com