Lezing: “Het Roomsche Leven”:

18 september, 2018 — 20:00

“Heemkundekring De Drie Heerlijkheden organiseert lezing “Het Rijke Roomsche Leven” door Ad Rooms.”

Er is de laatste jaren veel veranderd maar het is nog maar relatief kort geleden dat de Rooms-katholieke kerk een grote stempel drukte op het dagelijkse leven van iedereen. Bijna alle verenigingen hadden een geestelijk adviseur en nagenoeg iedereen ging op zondag naar de kerk. Ook tegenwoordig worden er nog kinderen gedoopt, wordt er getrouwd in de kerk en vinden er begrafenisdiensten plaats. Na deze lezing weten we meer over vroegere zaken zoals het weekblad De Engelbewaarder, de kindsheidoptochten, opvallende boekjes die waarschuwen voor de ‘gevaren’ van het voetballen, de langdurige preken, het scapulier, de betekenis van miswijn, pesjonkelen en de biecht. Ad is een gelouterde spreker en weet dit met humor en kennis van zaken te brengen.

(19.30 uur zaal open)

Voor leden van de Heemkundekring gratis, niet leden betalen € 2,50