Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Landkunst op de Buisse Heide 2019:

18 september — 11:00 t/m 27 oktober — 16:00

| Free

Op het landgoed van Roland Holst organiseren de Van Gogh Galerie en Natuurmonumenten voor de achtste maal Landkunst op de Oude Buisse Heide.
Deelnemende kunstenaars van 2019 zijn Renée Bus, Anna Lange, Pjotr van Leeuwen en Bert Schoeren. Het eerder gemaakte werk van Will Beckers is ook nog te bezichtigen.

Vincent van Gogh kwam er in zijn jeugd regelmatig om te wandelen in de bossen en op de heide. De inspiratie die de Oude Buisse Heide hem bood, zien we terug in zijn latere schilderijen. Het echtpaar Henriette en Richard Roland Holst maakten er aan het begin van de twintigste eeuw een artistieke buitenplaats van. Ze ontvingen er tal van gasten uit de wereld van de politiek, kunst en literatuur. De aantrekkingskracht van het landgoed op natuur- en cultuurliefhebbers is nu nog even sterk als toen. Hedendaagse kunstenaars maken hier opnieuw hun artistieke domein rondom de gebouwen, maar dit jaar ook in de schuren. De Herenkamer zal gedurende de hele expositieperiode zoveel mogelijk geopend zijn van 13.00 tot 16.00 uur. Daar staat het gedigitaliseerde gastenboek van Henriette en Richard Roland Holst ter inzage.

Landkunst op de Buisse Heide sluit aan bij de ambitie van de ontwikkeling van het Van Gogh National Park.
Startlocatie: Herenkamer, Roosendaalsebaan 19, 4885 KC Achtmaal. Van zonsopkomst tot zonsondergang wordt het landgoed opengesteld voor wandelaars. Er zijn verschillende routes uitgezet, waaronder de gedichtenroute van Henriette Roland Holst.
De route is te vinden in de gratis app natuurroutes.
www.vangoghhuis.com en www.natuurmonumenten.nl

Op een steenworp afstand van het Vincent van GoghHuis staat de gerestaureerde kosterswoning uit de tijd van Van Gogh. Hier is de Van Gogh Galerie gevestigd en ernaast staat een nieuw gastatelier ‘AiR Van Gogh’ waar kunstenaars uit binnen- en buitenland werken ‘in de geest van Van Gogh’. De resultaten daarvan worden in het Vincent van GoghHuis gepresenteerd. Landkunst is onderdeel van Air Van Gogh. Renée Bus toont hoge boomstructuren van keramiek, Pjotr van Leeuwen laat zich inspireren door de oude melklocalen van de Buisse Hoeve, Bert Schoeren speelt met licht, schaduw en beweging in de werkschuur van natuurmonumenten en Anna Lange presenteert een eerder gemaakt neonkunstwerk met een citaat van Van Gogh dat aanzet tot nadenken. Het eerder geplaatste werk van Will Beckers verwijst naar een reusachtige eik die ooit voor de Herenkamer stond.

Details

Start:
18 september — 11:00
End:
27 oktober — 16:00
Cost:
Free
Website:
www.vangoghhuis.com