Kunstwerk Vik Muniz:

1 september, 2018 — 10:00 t/m 16 september, 2018 — 17:00

“Reusachtig kunstwerk Van Gogh in dahlia’s”

De Braziliaanse kunstenaar/fotograaf Vik Muniz komt eind augustus 2018 naar Zundert voor de realisatie van een reusachtig kunstwerk naar Van Gogh. In de tuin van het Van GoghHuis maakt zijn team in samenwerking met vrijwilligers van het Van GoghHuis en het bloemencorso een tableau met dahlia’s van ruim 100 m2, geïnspireerd op Van Gogh’s laatste schilderij van een paar schoenen. Het werk wordt gerealiseerd voorafgaand aan het jaarlijkse bloemencorso en is door publiek te bewonderen van 1 t/m 16 september 2018.

Voor dit project wordt in de Van Gogh tuin een projectietoren opgericht van dertien meter hoog, van waaraf het beeld van het schilderij van Van Gogh wordt geprojecteerd. Het team van Muniz werkt voornamelijk ’s nachts aan de overzetting van dit beeld op een vloer van ruim 100 m2. Vervolgens wordt dit ingevuld met dahlia’s. Voor de uitvoering wordt assistentie verleend door vrijwilligers van het Van GoghHuis en het bloemencorso. Het dahliatableau is voor publiek te bezichtigen vanaf een podium op de toren gedurende de eerste twee weken van september 2018. Tot slot maakt Vik Muniz vanaf de toren foto’s van het werk. Deze foto’s zijn het blijvende eindresultaat van dit project. Ze worden gepresenteerd tijdens het tienjarig jubileum van het Van GoghHuis op woensdag 12 september. Een editie van 25 gesigneerde fotoprints wordt daarna verkocht ten bate van het Van GoghHuis.

Openingstijden,
Vincent van GoghHuis