Jubileumexpositie Kunstcollectief De Raamberg

3 juli — 12:00 t/m 17:00

Deze maand is het tien jaar geleden dat Kunstcollectief de Raamberg werd opgericht. Het tienjarig bestaan wordt gevierd met een twee dagen durende expositie in het eigen atelier en de naastliggende ruimte aan de Raambergweg 7 in Klein Zundert.

Het collectief werd opgericht door enkele afgestudeerden aan het IKO, kunstacademie in het Belgische Hoogstraten. Toen zij hun vijfjarige deeltijdopleiding schilderkunst met succes hadden afgerond, besloten zij een ruimte te zoeken waar de opgedane kennis en kunde in praktijk kon worden voortgezet. Die ruimte vonden zij in een van de loodsen van de voormalige timmerwerkplaats van Piet Rombouts. Inmiddels zijn het woonhuis en de bijbehorende loodsen al jaren eigendom van de familie Hertogh.

De groep van tien kunstenaars zijn op deze sfeervolle locatie minimaal twee dagen per week bezig met hun ‘tak van kunst’, want inmiddels voegden zich bij de schilders ook enkele beeldhouwers. Het verloop van de leden is minimaal, nog steeds maakt een aantal mensen van het eerste uur deel uit van het collectief. Allen zijn afgestudeerd aan een kunstacademie of hebben een gelijkwaardige opleiding genoten. Inmiddels heeft de groep al menigmaal met veel succes geexposeerd, zowel lokaal als in de verre regio. Maar ook individueel exposeren de ‘Raambergkunstenaars’ geregeld.

In tegenstelling tot wat op de flyers staat vermeld, doet de familie Hertogh niet mee met de officiele Tuin Toer Zundert. Niettemin is iedereen welkom ‘achterom’ te komen waar in de tuin ook
beelden te zien zijn en waar de familie Hertogh u graag op het gezellige terras van een kop koffie voorziet. Kinderen kunnen kennismaken met het Kabouterbos.

De deelnemende kunstenaars zijn: Ineke Drogendijk, Monique Borburgh, Magreet
Jansen (beelden); Joke Oomen, Monica Blom, Neel Ritzema, Maud van Nie, Christine Switters en Marijke Venghaus schilderijen.
Behalve het geexposeerde werk, wordt veel ‘oud werk’ vanwege het tienjarig bestaan tegen flink gereduceerde prijzen aangeboden.

12:00 t/m 17:00