Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Het Noordbrabants Museum – Loving Vincent: de tentoonstelling

14 oktober, 2017 t/m 28 januari, 2018

In Het Noordbrabants Museum is van 14 oktober 2017 t/m 28 januari 2018 Loving Vincent: de tentoonstelling te zien. De expositie biedt een bijzonder kijkje achter de schermen van de met lovende kritieken beloondeanimatiefilm. Naast de ruim 90 mooiste werken die in de film zijn gebruikt, zijn er verschillende beeldfragmenten
en presentaties die laten zien hoe de schilderijen tot leven worden gebracht. Bezoekers kruipen in de huid van de makers van de film en daarmee ook in de huid van Vincent van Gogh. Niet alleen komen ze te weten dat er 125 kunstenaars en 65.000 geschilderde frames nodig waren om deze film te maken. Ook laat een animator, die meewerkte aan de film, het publiek zien hoe deze schilderijen met animatietechniek tot leven worden gebracht.
Daarvoor werkt ze gedurende de looptijd van de tentoonstelling in een speciale installatie aan een Brabants schilderij van Van Gogh.

Vaste expositie
Het Noordbrabants Museum toont als enige museum in Zuid-Nederland originele werken van Vincent van Gogh. Deze zijn te zien in Het Verhaal van Brabant, meer specifiek in een paviljoen gewijd aan Van Gogh en zijn Brabantse periode. Op dit ogenblik zijn 10 werken, die Van Gogh schilderde in Nuenen, opgenomen in de vaste presentatie van het museum. Het museum vertelt het verhaal van Vincent van Gogh in zijn Brabantse periode.

Naast het Noord-Brabants museum bieden wij o.a. een combinatiemogelijkheid met een bezoek aan het Vincent van GoghHuis in Zundert

Details

Start:
14 oktober, 2017
End:
28 januari, 2018

Venue

Vincent van GoghHuis
Markt 27
Zundert,
+ Google Map
Phone:
0765978590
Website:
www.vangoghhuis.com