Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Het Gele Huis

7 juli, 2017 t/m 15 juli, 2017

In 2017 verrijst voor het derde achtereenvolgende jaar in Zundert Het Gele Huis. Een manifestatie van kunstenaars, artiesten, culturele ondernemers, andere creatieve geesten en buurtbewoners. Vrij naar het van oorsprong uit Amerika afkomstige festival Burning Man, wordt in een leegstaand pand in Zundert een minivrijstaat voor kunst en cultuur gevormd. Een plek die luwte biedt voor het ontstaan van nieuwe ideeën en uitingsvormen. Een veilige biotoop voor het ondenkbare, het ongrijpbare, het onbenoembare, en het alle – dan – wel – niet – daagse.
Net als Vincent van Gogh met zijn Gele Huis voor ogen had: een woon- en werkplaats waar kunstenaars elkaar ontmoeten en inspireren. En waar kan dat beter dan in het geboortedorp van Van Gogh? Dit jaar zal Het Gele Huis letterlijk op zijn geboortegrond verrijzen. In het leegstaande pand aan de Markt 25 in Zundert, naast het ouderlijk huis van Van Gogh, woonden de tantes van Van Gogh waar Vincent vaak over de vloer kwam.

We willen jou,
Een ochtend, een avond, een dag of een hele week,
Voor een goed verhaal, je gezelligheid, je slechtste kunstwerk ooit, je beste kunstwerk ooit, een slechte mop of je neemt een mooie huiskamerplant mee, ook leuk!
Kortom; Alles mag. Alles kan. – Alles goed. niets moet.

Arty Party, Party Arty
We komen dit jaar met nog meer nieuws. Het Gele Huis gaat twee toffe feesten organiseren! Zo openen we Het Gele Huis op 7 juli met een Silent Disco. Het thema van de avond is Stort Oranje, waarbij iedereen een voorwerp mee moet nemen, wat verwerkt zal worden in het kunstwerk van Rimanta en Angelica (zie hieronder).
Daarnaast vindt nog een echte piepschuimparty plaats en een jamsessie.

Details

Start:
7 juli, 2017
End:
15 juli, 2017

Venue

Leegstaand pand
Markt 25
Zundert,
+ Google Map