Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Fotoexpositie De Wereld van Van Gogh

4 maart, 2015 — 10:00 t/m 8 maart, 2015 — 17:00

In het kader van het Van Goghjaar 2015 organiseren het Vincent van GoghHuis en BredaPhoto een fototentoonstelling in de tuin van het Vincent van GoghHuis in Zundert. Van 11 september 2014 tot en met 8 maart 2015 exposeren drie Nederlandse en twee Japanse fotografen op groot formaat hun interpretatie van ‘De wereld van Van Gogh’. De deelnemende fotografen zijn Paul den Hollander, Hanneke van Velzen, Anne Geene, Aki Tanaka en Katsumi Omori.
Deze hedendaagse fotografen hebben zich laten inspireren door Van Goghs liefde voor de natuur. We zien het landschap rond zijn geboortedorp Zundert, de bloemen uit zijn moeders tuin en de bloeiende fruitbomen die hij talloze malen schilderde. In het motief van de bloesemtakken ligt een sterke relatie met de Japanse cultuur. De ‘sakura’ (symbool van vergankelijke schoonheid) had ook een bijzondere betekenis voor Vincent van Gogh. Zijn op Japanse prenten geïnspireerde schilderij ‘De amandelbloesem’ is een van de meest geliefde werken onder Japanse toeristen die het Van Gogh Museum bezoeken.
De foto’s van de Japanse en Nederlandse fotografen waarin Vincents verwantschap met de natuur zichtbaar is gemaakt, verhouden zich op bijzondere wijze tot de plek waar ze nu worden geëxposeerd: de tuin van zijn ouderlijk huis vol bloemen en fruitbomen. Hier zijn de indrukken uit zijn jeugd nog altijd voelbaar.
De expositie in de Van Gogh tuin start gelijktijdig met het festival BredaPhoto dat van 11 september tot en met 26 oktober 2014 plaatsvindt in Breda, stad van beeldcultuur en bakermat van de familie Van Gogh in Brabant.
Openingstijden:
Woensdag tm vrijdag van 10 tot 17 uur
Zaterdag + zondag van 12 tot 17 uur

Details

Start:
4 maart, 2015 — 10:00
End:
8 maart, 2015 — 17:00
Website:
http://www.vangoghhuis.com

Organizer

Vincent van GoghHuis
Phone:
0765978590
Email:
vincent@vangoghhuis.com
Website:
www.vangoghhuis.com

Venue

Vincent van GoghHuis
Markt 27
Zundert,
+ Google Map