Loading Events

« Terug

Filmhuis Zundert: Three billboards outside ebbing missouri:

11 maart — 20:00

In de tweede week van februari is het weer tijd voor de maandelijkse filmavond op woensdag:

Locatie: in de van Goghkamer achter het van Goghhuis.

Een misdaad / dramafilm uit 2017.
Regie: Martin McDonagh
Rolverdeling: Francis McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell
Lengte: 1 uur 56 minuten.

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is natuurlijk een western, over een eenling die het in een klein dorpje opneemt tegen een falende sheriff. Niet voor niets liet actrice Frances McDormand zich inspireren door John Wayne en beent ze boos door Ebbing in een blauwe overall en met vettig staartje – alsof niets haar nog kan schelen, behalve het bestraffen van onrecht.
Maar zo simpel liggen de verhoudingen niet. Zo ongeveer tot het plaatsen van de borden, aan het begin van de film, kun je makkelijk kritiekloos aan Mildreds kant staan. Daarna blijkt de agent die ze rechtstreeks aanvalt met haar borden, politieinspecteur Willoughby (Woody Harrelson) juist heel redelijk te zijn en wordt de rouwende moeder steeds meedogenlozer in haar doen en denken. Woede die woekert in het hart, zo toont regisseur en scenarist Martin McDonagh (In Bruges, Seven Psychopaths) doet niet aan empathie of morele bezwaren.

Details

Date:
11 maart
Time:
20:00