Fietstocht en wandeling langs de dodendraad.

6 maart, 2016

Kom de 24.000 witte krokussen bewonderen langs de Nederlands-Belgische grens.
Op zondag 6 maart kun je meedoen met een wandeltocht met gids langs het krokuslint.
Langs het voormalige traject van de ‘dodendraad’, een elektrische grensafscheiding uit de Eerste Wereldoorlog, bloeien dit voorjaar 24.000 witte krokussen, over een lengte van 11,5 kilometer. Dit landkunstwerk van stichting Verhalis is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Wuustwezel en gemeente Zundert, KWB, geocachers en scholieren.
De wandelroute loopt langs 2 kilometer krokussen en komt onder andere langs de uitkijktoren ‘de Klot’ en de reconstructie van de Dodendraad. Hier vertelt een gids over de geschiedenis van deze grensversperring uit de Groote Oorlog. De wandeling voert u ook door natuurgebied ‘de Maatjes’. Het is een nat gebied, dus u wordt aangeraden om laarzen mee te nemen. In de kantine van de Visclub is koffie en thee verkrijgbaar. Er is daar ook parkeergelegenheid.
De wandeltocht vertrekt ieder half uur, onder leiding van een gids, vanaf 12.00 uur. Vertrekken vanaf de kantine van visclub ‘de Maatjes’,Hanneke Wiewau, Nieuwmoer
Vertrekken is mogelijk tot 14.00 uur. Het is een wandelroute van 5 kilometer.
Er is ook een fietsroute, die vertrekt vanaf een ander punt: Pannekoekenhuis Jaiselings Specials, Wernhoutseweg 181 Wernhout.

6 maart, 2016

VVV Zundert