Fietsen voor een hartveilig Zundert.

29 mei, 2016

Fietsen is gezond en dus goed voor je hart. Je hart, dat is waar de Stichting Zundert Hartveilig zich voor inspant.
Op zondag 29 mei wordt daarom een leuke gezinsfietstocht voor alle inwoners van de gemeente georganiseerd. Het startsein voor deze fietstocht zal worden gegeven door wethouder Jan Aarts.
Voorafgaande aan het vertrek zal hij samen met de voorzitter van de stichting met een korte feestelijke handeling de gemeente “ Hartveilig “ verklaren.
Wat betekent dit?
Er is sprake van een Hartveilige situatie als nagenoeg op elke willekeurige lokatie in de gemeente binnen 6 minuten na een 112-melding, de inzet van een burgerhulpverlener met inzet van een AED hulp kan worden verleend bij een hartstilstand. Met meer dan 40 AED’ s en ruim 400 geregistreerde burgerhulpverleners voldoet onze gemeente aan dat criterium.
Met name vanwege dit heugelijke feit en om het werk van de Stichting Zundert Hartveilig meer bekendheid te geven wordt deze fietstocht georganiseerd.
Er is door Andre Pemen een leuke tocht van ongeveer 30 km. uitgezet die u door het mooie buitengebied voert, onder andere langs een aantal plaatsen waar zich een AED bevindt voert. Tijdens de tocht zijn er (zoek)opdrachten die bij een juiste oplossing tot een slagzin leiden die het motto van de tocht onderstrepen. Onder de goede oplossingen worden drie dinerbonnen (ter waarde van 25 Euro) verloot. Op de startlokaties wordt uitleg gegeven over het werk van de Stichting en meer nog over het reanimeren met behulp van een AED, waarbij de deelnemers eventueel zelf een reanimatie kunnen uitvoeren op een oefenpop.

Vanuit CC Zundert en vanuit Koutershof kan gestart worden tussen 11 en 14 uur.

29 mei, 2016

Zundert Hartveilig