Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Expositie Vincent van GoghHuis Zundert

28 februari, 2016 t/m 1 mei, 2016

Loek Grootjans onderzoekt De zaak Van Gogh

Op de expositie zijn sporen van Van Gogh te zien die Grootjans de afgelopen jaren heeft verzameld en verwerkt tot kunstwerken. Daarnaast worden ook werken getoond van kunstenaars die door Grootjans zijn uitgenodigd deel te nemen aan een bijzondere nachtwandeling in het spoor van Van Gogh.
De zaak Van Gogh is onderdeel van Grootjans’ langdurig project ‘Storage for distorted matter’. De kunstenaar-filosoof heeft de afgelopen jaren diverse sporen verzameld van Van Gogh. In de Provènce heeft hij op locaties waar Vincent schilderde monsters genomen en gebotteld. In Zundert heeft hij o.a. zonnebloemen geconserveerd, groenten geweckt uit de moestuin van de familie Van Gogh en water gebotteld uit de welput van het oorspronkelijke geboortehuis.

Vincent’s Asylum
Al deze sporen krijgen een plaats in Vincent’s Asylum, een door de kunstenaar ontworpen paviljoen waarin Van Goghs sporen bewaard en gepresenteerd worden met bijbehorende verhalen die Van Goghs erfgoed in een nieuw bijzonder perspectief plaatsen. Een van die verhalen betreft Van Gogh’s Night Walk, een reconstructie van de wandeling die Vincent in de nacht van 7-8 april 1877 maakte over de hei naar Zundert. Deze reconstructie is in 2014 op verzoek van Grootjans gedaan door kunstenaars, schrijvers, fotografen, kunstcritici en curatoren. Hun ervaringen zijn verwerkt in teksten en kunstwerken, in boekvorm gepubliceerd door RoMa. Op de expositie zijn deze kunstwerken ook te zien. M.m.v. Jos Boetzkes, Koen Broucke, Ronny Delrue, Florette Dijkstra, Anne Geene, Anneke Hendrikx, Lorenzo Benedetti, Lucette ter Borg, Philippe van Cauteren, Frits de Coninck, Ron Dirven, Teio Meedendorp, Rebecca Nelemans, Louis van Tilborgh en Roger Willems.

Details

Start:
28 februari, 2016
End:
1 mei, 2016

Organizer

Vincent van GoghHuis
Email:
vincent@vangoghhuis.com

Venue

Vincent van GoghHuis
Markt 27
Zundert,
+ Google Map
Phone:
076 597 85 90
Website:
www.vangoghhuis.com