Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Expositie Vincent van GoghHuis – Koen Vermeule & Joris Geurts

16 oktober, 2016 t/m 31 december, 2016

Liggende  Van Gogh

Zundert – Het Vincent van GoghHuis presenteert van 16 oktober tot en met 31 december 2016 de tentoonstelling Koen Vermeule & Joris Geurts – Yume no uchi | In een droom. Voor deze expositie hebben Vermeule en Geurts zich laten inspireren door Van Gogh en Japan. Zij hebben voorafgaand ook enige tijd als ‘artist-in-residence’ doorgebracht in Zundert.

Koen Vermeule (NL, 1965) en Joris Geurts (NL, 1958) proberen de geest en verbeelding van Van Gogh te vangen in een duo-tentoonstelling waarin de concrete werken van Vermeule de confrontatie aangaan met de natuurfenomenen die Geurts verbeeldt. Een liggende Van Gogh door Vermeule dromend onder een stralende zon van Geurts. De zindering tussen de werken van de twee schilders roept de belevingswereld van Van Gogh op.

‘Wat Vincent van Gogh fascineerde in de Japanse kunst aan stemming en beelduitsnede, zien we nog steeds in de kunst van nu. Zijn invloed geldt nog altijd, zijn kunstenaarschap blijft een bron van inspiratie. Zo ook voor Joris Geurts en Koen Vermeule voor wie de werkelijkheid die ze scheppen vooral ook de drager is van een idee’, aldus kunstcriticus Frits de Coninck in de begeleidende foldertekst. ‘Geurts en Vermeule, twee tegengestelde wegen in de kunst en ergens kruisen die elkaar, daar waar vorm en idee elkaars gedaante aannemen. Wat de Japanners Yume No Uchi noemen, in een droom.’

Ter gelegenheid van de expositie in het Van GoghHuis maken Vermeule en Geurts ieder een werk in een kleine oplage. Deze speciale edities zijn exclusief te koop in de museumwinkel.

Openingstijden:
woensdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur

Details

Start:
16 oktober, 2016
End:
31 december, 2016

Organizer

Vincent van GoghHuis
Phone:
0765978590
Email:
vvv@vangoghhuis.com
Website:
www.vangoghhuis.com

Venue

Vincent van GoghHuis
Markt 26-27
Zundert,
+ Google Map