Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Expositie Van GoghKamer – Annette van Roosmalen-Geerts

27 oktober, 2017 t/m 29 oktober, 2017

Annette studeerde aan de academie voor beeldende vorming te Tilburg en heeft haar atelier in Breda. Exposeren in Zundert is een voor de hand liggende keuze want haar ouders hebben er jarenlang gewoond en gewerkt. Ook haar broer en schoonzus wonen in Zundert.
Vanaf 1985 is Annette werkzaam als professioneel kunstenares. In het begin waren haar werken uitingen van persoonlijke aard uitgevoerd in schilderachtige textieltechniek, zeer figuratief.
In deze periode was er behoefte aan een intensieve techniek om alle onderliggende emoties te kunnen verwerken. Naarmate Annette dichter bij zichzelf kwam ging deze techniek haar belemmeren en werd automatisch gezocht naar explosievere uitingsvormen zoals schilderen en mixed-media.
Tot op de dag van vandaag blijven deze indrukken een grote rol spelen, maar deze komen nu ook van buitenaf. Hoe breder het thema hoe abstracter de afbeelding. De kleur hangt altijd af van de emotionele lading.
Door de tekenachtige opleiding is de lijnvoering van belang, agressief of juist zacht. Annette is dan ook meer een tekenaar dan schilder. De werken ontstaan vanuit stilte.

Een leegte kan op deze manier gevuld worden met gevoelens die op dat moment prioriteit hebben. Het is een kwestie van toe kunnen laten.
Binnen die stilte speelt muziek een zeer belangrijke rol om het gevoelsleven te ondersteunen en te versterken. Na die verdieping is het schilderij eigenlijk al geboren. Vanzelf komt de drang om dit alles om te zetten in beeld. Zonder dat zij er bewust over na moet denken ontstaat er vanzelf een werk waarvan iedere vierkante centimeter klopt met de ervaring vanuit de stilte.

Details

Start:
27 oktober, 2017
End:
29 oktober, 2017

Organizer

Vincent van GoghHuis
Phone:
0765978590
Website:
www.vangoghhuis.com

Venue

van GoghKamer
Markt 27
Zundert,
+ Google Map