Loading Events

« Terug

Expositie in de Van GoghGalerie: Koen Hauser

1 mei — 15:00 t/m 29 mei — 17:00

| Free

In de kosterswoning is een galerie gevestigd waar werk wordt getoond en verkocht van de kunstenaars die als artist-in-residence in Zundert hebben gewerkt.

Koen Hauser heeft in april 2022 gewerkt in het gastatelier van het Vincent Van GoghHuis. Tijdens zijn werkperiode onderzocht hij fotografie en gereproduceerde schilder- en kunstwerken, door de uitgebeelde ideeën en verhalen te scheiden van de formele aspecten van het beeld, zoals kleur, textuur en lijnen. Hij volgt hiermee zijn ervaringen als fervent tuinier, waarmee hij zich door directe zintuiglijke ervaring van de natuur los kan maken van de complexiteit van de huidige wereld en de manier waarop we daarmee via de media in contact staan.
Met ‘Artificial Intelligence’ creëert hij hybride beelden waarin het herkenbare en het ongekende zich met elkaar verenigen. Met digitale schilderwerken waarin het fotografisch materiaal als zijn verf fungeert, is hij op zoek gegaan naar een paradijs waarin het zintuiglijke weer meer ruimte krijgt ten opzicht va het rationele, doordat vorm en inhoud van hun logische samenhang worden ontdaan.

De resultaten van de residentie van Koen Hauser worden in september-oktober 2022 verwerkt in een presentatie op BredaPhoto.

Van GoghGalerie
Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Details

Start:
1 mei — 15:00
End:
29 mei — 17:00
Cost:
Free
Website:
https://www.vangoghhuis.com/van-gogh-galerie/