Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Expositie Doreen Wittenbols

29 mei — 15:00 t/m 26 juni — 17:00

| Free

In de kosterswoning is een galerie gevestigd waar werk wordt getoond en verkocht van de kunstenaars die als artist-in-residence in Zundert hebben gewerkt.

Van GoghGalerie
Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert

De galerie is geopend op: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Doreen Wittenbols heeft in mei 2022 gewerkt in het gastatelier van het Vincent Van GoghHuis. De Nederlands-Canadese kunstenaar, gevestigd in New York City, werkt in specifieke series, waarbij ze balanceert tussen plein-air-schilderijen in één sessie en langere verkennende projecten met abstractie en gevarieerde oppervlakken. Haar leven en werk zijn sterk beïnvloed door frequente verhuizingen, met name emigreren naar Canada als kind tot terugkeer naar Nederland als volwassene. Overgang en transformatie zijn terugkerende thema’s in haar werk, waaronder de gedeelde reflectieve aspecten van het ‘souvenir’ en memento mori.
Tijdens haar werkperiode gebruikte Wittenbols winkelproducten waarop Van Goghs kunst is afgedrukt, terwijl ze zich afvroeg hoe Van Gogh zelf deze toe-eigening van zijn werk zou hebben gezien. Wittenbols’ eigen mijmeringen over deze objecten onthullen gelaagde interpretaties – souvenirs van souvenirs.
De expositie van Doreen Wittenbols is tot eind juni 2022 te zien in de Van GoghGalerie.

Details

Start:
29 mei — 15:00
End:
26 juni — 17:00
Cost:
Free
Website:
https://www.vangoghhuis.com/van-gogh-galerie/