Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

De gouden jaren 50 (onder voorbehoud)

25 april, 2018 — 20:00

| Free

Presentatie van het nieuwe boek van wielerhistoricus Rein Lambregts uit Oosterhout met als titel: DE GOUDEN JAREN VIJFTIG van de West-Brabantse wielersport

In de jaren vijftig van de vorige eeuw beleeft de wielersport in West-Brabant een enorme bloeiperiode. Vooral door de successen van Wim van Est en Wout Wagtmans in de Tour de France en de Giro d’Italia, met gele, groene en rose truien en meerdere etappezeges.

Wim van Est schrijft geschiedenis door als eerste Nederlander in 1951 de gele trui te dragen in de Tour, om er één dag later mee te verdwijnen in het ravijn van de Aubisque. Wim heeft zijn spectaculaire val ooit persoonlijk aan Rein verteld en dat verslag staat natuurlijk in dit boek. Maar Wim is ook de eerste Nederlander, die een grote klassieker wint – de Ronde van Vlaanderen in 1953 – en ook de eerste Nederlander, die in 1954 de rose trui draagt in de Giro. Bovendien wint hij in zijn rijke en lange carrière maar liefst drie maal de monster-klassieker Bordeaux-Parijs over bijna 600 km!

Details

Date:
25 april, 2018
Time:
20:00
Cost:
Free
Website:
https://www.cczundert.nl/activiteitenkalender.html

Venue

Bij ons… in het theater Zundert
Molenstraat 5
Zundert, Noord-Brabant 4881 CP Zundert Nederland
+ Google Map
Phone:
076 - 597 1999
Website:
theater@cczundert.nl