Concert Van Goghkerkje

15 januari, 2017

De werkgroep Klassieke Concerten organiseert jaarlijks een serie klassieke concerten in het sfeervolle van Goghkerkje.
Op zondag 15 januari treedt Ralph Rousseau Meulenbroeks op. Hij bespeelt de Viola de Gamba.

Volgens Ralph Rousseau Meulenbroeks staat de viola da gamba qua geluid heel dicht bij de menselijke stem. En inderdaad: op CD ‘Silence’ zingt zijn gamba op meeslepende wijze nummers van The Beatles, Sting en Simon and Garfunkel.
Als bassist speelt hij o.a. in het Koninklijk Concertgebouworkest, maar houdt zich ook intensief bezig met pop- jazz- en rockmuziek. Na zijn conservatoriumtijd, sinds 1996, speelt hij viola da gamba en gaat studeren bij Jaap ter Linden.

Niet alleen klassieke muziek voor viola da gamba, zoals werken van Marin Marais, Forqueray en Bach, staat op zijn repertoire maar ook nummers van o.a. Jacques Brel, The Beatles, Metallica en AC/DC worden door hem vertolkt. Zijn afwijzingsformulier voor de militaire dienstplicht omschrijft het treffend: ‘Ralph Rousseau Meulenbroeks is moeilijk plaatsbaar’. Hij speelt solo bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Gelders Orkest, de Residentie Bach Ensembles, het Noord-Nederlands Orkest en het Krakau Philharmonisch Orkest en werkt samen met dirigenten als Roger Norrington en Ivan Fisher. Ook speelt hij op kamermuziekfestivals door verschillende landen in Europa, de VS, Thailand en China. Daarnaast worden er door verschillende componisten nieuwe werken aan hem opgedragen. Ralph Rousseau Meulenbroeks is oprichter en boegbeeld van de stichting tot het bevorderen van de viola da gamba, die net zoals een van zijn CD’s en DVD ‘Gambomania’ heet.

Het concert begint om 15.30 uur en een kaartje kost € 5.

15 januari, 2017

Van Goghkerkje