Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Carlijn Mens: Preserved Places – Shadows of moments past

6 september, 2017 t/m 30 september, 2017

In het landkunstproject ‘Preserved Places – Shadows of moments past’, creëert Carlijn Mens ‘bewaarplaatsen’ in de natuur op de Buisse Heide. Door het plaatsen van een wit papier in het bos maakt ze de omgeving extra zichtbaar. Zo vangt ze schaduw en licht en worden plekken die ze wil behouden en beschermen op een andere manier getoond. Dit zijn houvasten aan voorbijgaande momenten. Als de zon schijnt, werpen de bomen, takken en bladeren hun schaduw en vertonen een steeds vernieuwende schaduwtekening. De natuur vertelt haar poëtisch verhaal. Als in een film worden de momenten aaneengeschakeld.

De bezoeker wordt uitgenodigd om deel te nemen. De fotoregistratie van deze momenten gebeurt namelijk door de bezoekers van het gebied. Door het maken en toesturen van een foto neem je deel aan het maakproces. De toeschouwer maakt een eigen keuze betreft standpunt, inkadering, moment enz.
Het vergaan van het papier is onderdeel van het kunstwerk. De natuur en het publiek regisseren samen, de kunstenaar heeft de voorwaarden neergelegd. Het proces van vergankelijkheid krijgt de kans t/m eind september. Tot die tijd vraagt de kunstenaar de toeschouwers zoveel mogelijk foto’s toe te sturen. Het werk is te vinden bij de theekoepel aan het einde van de laan tegenover de Herenkamer op landgoed de Buisse Heide in Achtmaal. Op zondag 10 september is de kunstenaar zelf aanwezig voor uitleg tijdens Open Monumentendag.

Details

Start:
6 september, 2017
End:
30 september, 2017

Venue

theekoepel Buissche Heide
Achtmaal, + Google Map